Ν.Τόσκας:Πολιτική μας είναι η ήπια αντιμετώπιση των διαδηλώσεων

«Πολιτική μας είναι η ήπια αντιμετώπιση των διαδηλώσεων» σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.gre1592894_24829826-thumb-large

Όπως είπε, «δεν κάνουν καταστολή οι δυνάμεις ασφαλείας, είναι μακριά από την αντίληψη τη δική μας να δώσουμε μάχη με 15.000 τρακτέρ».

Επισήμανε ότι «πρέπει να βρεθεί λύση γρήγορα για τα μπλόκα, είναι η εποχή που οι αγρότες πρέπει να πάνε στα χωράφια τους, και εκτιμώ ότι θέλουν κι αυτοί λύση όπως και η κοινωνία και η κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά τα hotspot και τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων, και ειδικότερα τα Διαβατά και την Κω όπου καταγράφονται αντιδράσεις, είπε πως «οι κάτοικοι κάνουν λάθος που αντιδρούν».

«Το προσφυγικό είναι τεράστιο πρόβλημα, δεν αντιμετωπίζεται με ευχές και φιλολογικές προτάσεις, όπως του δημάρχου της Κω που μάς έκανε πρόταση για παραχώρηση 5 στρεμμάτων, ή των δημάρχων της Θεσσαλονίκης που έλεγαν “να πάτε το hotspot στη Θέρμη” στην πιο ακριβή περιοχή… Αυτά δεν είναι προτάσεις, δεν μπορούμε να τους πετάξουμε αυτούς τους ανθρώπους…» σημείωσε και συμπλήρωσε πως «στο ερώτημα θέλετε οι μετανάστες να κάνουν βόλτα στο λιμάνι και να προκαλούν προβλήματα στον τουρισμό, ή να είναι συγκεντρωμένοι σε ένα χώρο, δεν πήραμε απάντηση».

Αναφερόμενος στις χώρες που φαίνεται ότι επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν, έκανε λόγο για «ακραίους συντηρητικούς κύκλους που δεν βλέπουν όχι μόνο τις ευρωπαϊκές αξίες, αλλά και τον ρεαλισμό, γιατί κανείς φράκτης δεν έλυσε προβλήματα».

Επίσης, ο κ. Τόσκας, τάχθηκε κατά της υπερσυγκέντρωσης της οικονομικής εξουσίας, των μέσων ενημέρωσης, και της επιρροής που ασκούν και ζήτησε να γίνει στην Ελλάδα ό,τι γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου. Υπογράμμισε ότι τα κανάλια δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και τόνισε: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε μια κατάσταση ασύδοτη. Εγώ είμαι υπέρ της δημιουργίας κανόνων»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα