Ν. Τόσκας: «Δουλεύουμε συστηματικά, για να λύσουμε καταστάσεις που έχουν συσσωρευτεί εδώ και 40 χρόνια»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας συμμετείχε σήμερα με συνέντευξη-παρέμβαση στη διάρκεια της εκπομπής «Αίθουσα Σύνταξης» της ΕΡΤ.

 

«Προχωράμε συστηματικά και προχωράμε έχοντας στοιχεία και προσπαθώντας να λύσουμε καταστάσεις που έχουν συσσωρευτεί εδώ και 40 ή 50 χρόνια. Ξέρετε πως χρησιμοποιείτο η περιοχή των Εξαρχείων και της Δυτικής Αττικής σαν χαλί κάτω από το οποίο ρίχνονταν τα προβλήματα και πόσο απέδωσε, ειρωνικά το λέω, η μηδενική ανοχή, η πολιτική της μηδενικής ανοχής των προηγούμενων Κυβερνήσεων. Γιατί αν απέδιδε αυτή η τακτική, η φιλοσοφία της μηδενικής ανοχής, τώρα δεν θα είχαμε προβλήματα, τόνισε μεταξύ άλλων ο Ν. Τόσκας μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ

Και πρόσθεσε, απαντώντας στις επικρίσεις του Γ. Καμίνη μετά τη χθεσινή εμπρηστική επιθεση σε 3 τρόλεΪ: «Νομίζει κανείς ότι τώρα, σε ενάμιση -δύο χρόνια δημιουργήθηκαν αυτά τα προβλήματα; Ο κύριος Καμίνης βέβαια προσπαθεί να καλύψει το έλλειμμα της κοινωνικής του επάρκειας και αντί να προωθήσει την Αθήνα σαν τουριστικό προϊόν, την Αθήνα η οποία είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός και ασφαλής πόλη για να ζήσει κάποιος, προσπαθεί να σαμποτάρει αυτές τις προσπάθειες».

«Εμείς κάνουμε επιχειρήσεις και μέσα στα Εξάρχεια. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχατε δει επιχειρήσεις μέσα στα Εξάρχεια», τόνισε σε άλλο σημείο ο Ν. Τόσκας και πρόσεθσε: «Ηταν στρατηγική μας επιλογή να αρχίσουμε με την εξάρθρωση της αλβανικής μαφίας των ναρκωτικών, γιατί εκτιμήσαμε ότι τα ναρκωτικά συνδέονται και με μπαχαλάκηδες, συνδέονταν και με άλλα προβλήματα. Κάναμε επιχειρήσεις πριν από λίγες μέρες και εξαλείφθηκε ένα τεράστιο κύκλωμα διακινητών ναρκωτικών μέσα στην Αθήνα, γι’ αυτά δεν είχε να πει τίποτα ο κ. Καμίνης, έτσι; Τόσα χρόνια γιατί δεν έγιναν όλα αυτά;»

«Προχωράμε συστηματικά, μαζεύουμε πληροφορίες, η αστυνομία δουλεύει συστηματικά. Δεν κάνουμε συλλήψεις έτσι όπως γινόταν παλιά χωρίς κανένα στοιχείο και οδηγείτο νεαρός κόσμος στα δικαστήρια με έωλες κατηγορίες που δεν οδηγούσαν πουθενά. Θυμηθείτε ζαρντινιέρες, θυμηθείτε βία που ασκείτο στις διαδηλώσεις χωρίς κανένα λόγο. Ούτε εφαρμόζουμε τακτικές ή λογικές συλλογικής ευθύνης. Εμείς δουλεύουμε συστηματικά, κάνουμε συστηματικές επιχειρήσεις, έχουμε τις απώλειες, τα προβλήματα, όλες αυτές τις ατυχείς στιγμές, αλλά κοιτάξτε τι γίνεται στην Ευρώπη. Μην αδικούμε τη χώρα. Εκεί ζητούν κάθε τρεις και λίγο την παραίτηση Υπουργού και Κυβερνήσεων για τα διάφορα προβλήματα;», πρόσθεσε ο αν. υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Αναφερόμενος δε στις στατιστικές για τις επιθέσεις και τις καταστροφές, πρόσθεσε: «Τα στοιχεία δείχνουν, γιατί εγώ μιλάω με μαθηματικά, ότι υπάρχουν λιγότερες καταστροφές σε καταστήματα δημόσια κτίρια και αυτοκίνητα το 2015 και το 2016 για την περιοχή των Εξαρχείων μιλάω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Από κει και πέρα δεν υπάρχει ανοχή, η αστυνομία ενεργεί σύμφωνα με τους νόμους, σύμφωνα με τις εντολές που έχει από την ηγεσία»

Σχετικά με τους προσφυγικούς καταυλισμούς, ο Ν. Τόσκας πρόσθεσε:

«Συνεργαζόμαστε με όλες τις χώρες και φυσικά με τη Γερμανία που είναι τελικός προορισμός ενός μεγάλου αριθμού μεταναστών. Βλέπετε ότι εδώ έχουμε προβλήματα γιατί έχουν μπλοκαριστεί, έχουν εγκλωβιστεί πάρα πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες και στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα. Παρόλα αυτά δεν βλέπετε μεγάλης έκτασης προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχασαν την ελπίδα, έχασαν τα λεφτά, έχασαν τα πάντα, είναι εγκλωβισμένοι, υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις. Δεν υπάρχουν όμως αντιδράσεις που να έχουν σχέση με άλλα γεγονότα που βλέπουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη και ξέρετε κάτι, έχουμε φτιάξει ένα αρκετά εκτεταμένο δίκτυο πληροφοριών, ξέρουμε τι γίνεται και παρακολουθούμε τη κατάσταση και δεν έχουμε ανησυχητικές ενδείξεις».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα