Ν. Σαντορινιός: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η νησιωτικότητα να γίνει μοχλός ανάπτυξης

«Αυτή τη στιγμή είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης η άσκηση νησιωτικών πολιτικών, το μειονέκτημα που λέγεται νησιωτικότητα, γιατί ορίζει τη γεωγραφική απομόνωση, πρέπει να γίνει πλεονέκτημα και μοχλός ανάπτυξης για την επομένη μέρα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την Κέρκυρα, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο κ. Σαντορινιός που ακολούθησε ένα ασφυκτικά πλούσιο πρόγραμμα επισκέψεων και επαφών κατά την τριήμερη παραμονή του στο νησί, νωρίς το απόγευμα συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο, καθώς και με τους αντιδημάρχους των Διαποντίων Νήσων.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο παλιό δημαρχείο της πόλης τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα και τα Διαπόντια νησιά, μεταξύ αυτών, τα «ορφανά» λιμάνια, τα τουριστικά καταφύγια και ειδικότερα τα θέματα που απασχολούν τους νησιωτικούς δήμους.

«Καταλήξαμε σε ορισμένες δεσμεύσεις όσον αφορά το χρόνο να επεξεργαστούμε από κοινού αρκετά ζητήματα και νομίζω ότι είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο για μία πιο στενή συνεργασία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

Το πρωί ο κ. Σαντορινιός επισκέφθηκε τη νότια Κέρκυρα και από εκεί μετέβη στους Παξούς όπου συναντήθηκε με αντιδημάρχους και φορείς του νησιού. Προτεραιότητα του υφυπουργού είναι να βελτιωθεί συγκοινωνιακά η ακτοπλοϊκή γραμμή των Παξών.

«Αυτό που δεσμεύτηκα να δω, είναι κατά πόσο θα βελτιωθεί η συγκοινωνία των Παξών, που το καλοκαίρι είναι σημαντικά καλή, το χειμώνα όμως έχουμε κάποια προβλήματα που πρέπει να τα δούμε» επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σαντορινιός

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επέλεξε να έρθει στην Κέρκυρα καταμεσής του χειμώνα, όταν ο τουρισμός είναι μηδαμινός και αντικατοπτρίζεται η πραγματική εικόνα του νησιού.

Σε σχόλιο του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε: «Όταν υπάρχει τουριστική λάμψη θαμπώνει η ματιά και επομένως δεν μπορείς να δεις τα προβλήματα έτσι όπως είναι. Το καλύτερο είναι να επισκεφθείς νησιά κατά την περίοδο του χειμώνα όπου εκεί πραγματικά βλέπεις όλα τα προβλήματα» είπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα