Ν. Παρασκευόπουλος:Θα υπάρξουν νέες ρυθμίσεις για τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων

2758c561e9fb03c16c91049ccaa938eaΔιορθωτική νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα λύσει τα διαδικαστικά προβλήματα που υπάρχουν και δεν επιτρέπουν την χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Ρωμανός, θα καταθέσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Σημειώνεται ότι το ΤΕΙ της Αθήνας τελεί εδώ και αρκετές μέρες υπό κατάληψη λόγω της μη χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας στο Νίκο Ρωμανό.

Η νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα σε κρατούμενους να λαμβάνουν εκπαιδευτικές άδειες φορώντας το γνωστό ηλεκτρονικό «βραχιολάκι», ωστόσο ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε: «H νομοθεσία αυτή ψηφίστηκε ήδη το 2014, εμείς πήραμε τα κανονιστικά μέτρα, δημιουργήσαμε την υποδομή και ο νόμος δεν εφαρμόζεται στο βαθμό που θα χρειαζόταν, δεν μπορούμε παρά να να κάνουμε μια νομοθετική διόρθωση που να διευκολύνει το περιεχόμενό του».

Ερωτηθείς για το πού «σκοντάφτει» η ισχύουσα νομοθεσία απάντησε ότι «οι διαδικαστικοί όροι για την απονομή αυτής της άδειας φαίνεται ότι δεν διευκολύνουν την εφαρμογή», σημειώνοντας ότι «έχει να κάνει με το βραχιολάκι, αλλά όχι με τον τεχνικό εξοπλισμό. Έχει να κάνει με τους διαδικαστικούς όρους εφαρμογής της νομοθεσίας του μέτρου».

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ακόμη ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προωθήσει αυτή τη ρύθμιση προς τη Βουλή «το ταχύτερο δυνατό, μετά την έναρξη της λειτουργίας της». «Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια ρύθμιση μέσα στο πρώτο νομοσχέδιο, το οποίο θα προωθηθεί στη Βουλή. Ελπίζω μέσα στον Οκτώβριο» σημείωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα