Ν.Παππάς: Τα αίτια της τραγωδίας στο Μάτι είναι πολύ βαθιά και πάνε πολύ πίσω (βίντεο)

Στις φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής, καθώς στην αδιαπραγμάτευτη βούληση της κυβέρνησης να γκρεμίσει τα αυθαίρετα όπου χρειαστεί αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Εάν κάποιος πει ότι τα πάντα γίνανε κατά τα προβλεπόμενα και ότι τα πάντα έγιναν ολόσωστα και τέλεια, δεν θα είναι απολύτως ακριβές αυτό. Εάν με ρωτάτε ότι έγιναν λάθη που ήταν αυτά τα οποία κάνανε τα περιστατικά μοιραία και τραγικά, τότε δεν είμαι σίγουρος ότι αυτήν την άποψη μπορώ να την ασπαστώ. Η κυβέρνηση το χειρίστηκε με την απόλυτη και ύψιστη ευθύνη και δεν καταλαβαίνω την πολιτική εργαλειοποίηση αυτού του ζητήματος διότι οι νεκροί είναι κομμάτι της εθνικής μας οδύνης και δεν κρύβεται. Δεν θα μπορούσε καμία κυβέρνηση να το κρύψει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Παράλληλα όμως, επισήμανε ότι οι συνθήκες που επικράτησαν ήταν πρωτόγνωρες. Για παράδειγμα, όπως είπε χαρακτηριστικά, καταγράφηκαν άνεμοι εντάσεως 10-11 μποφόρ στη στεριά.

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε και στο ζήτημα των αυθαιρέτων και δεσμεύθηκε ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στη κατεδάφιση τους. Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν έχουμε το άλλοθι της γραφειοκρατίας και θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με την ύψιστη ωριμότητα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα