Ν.Παππάς: Συγκεκριμένα συμφέροντα ενοχλούνται από τα βήματα της ΕΡΤ και στο ποδόσφαιρο

«Αυτή την κυβέρνηση δεν την πτοούν τέτοιου τύπου επιθέσεις, και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν κάποιοι. Ο συγκεκριμένος οργανισμός ενοχλείται από τα τελευταία βήματα με την ΕΡΤ και το ποδόσφαιρο, καθώς και την ανάληψη του έργου για το barcode (σ.σ. κυκλοφορίες των εφημερίδων). Τα συμφέροντα είναι πάρα πολύ συγκεκριμένα (Πρακτορείο διανομής Τύπου που ανήκει στον κ. Μαρινάκη), έχουν φύγει εφημερίδες από τις μετρήσεις. Θα θέλανε πολλοί αυτό το έργο να μην προχωρήσει, και κάποιοι επιθυμούσαν αυξημένο έλεγχο πάνω σε ποδοσφαιρικές ομάδες που είχαν προβλήματα. Το γεγονός ότι η ΕΡΤ μπήκε δυναμικά και σε αυτό το πεδίο και δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο, μετά από πολλά χρόνια, να παρακολουθεί δωρεάν παιχνίδια ποδοσφαίρου Α’ εθνικής, αυτό ενοχλεί. Αλλά εμείς το αντιμετωπίζουμε με την ψυχραιμία του προβλεπόμενου γεγονότος και συνεχίζουμε» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, απαντώντας για την επίθεση που δέχθηκε και ο ίδιος από site που ανήκει στον επιχειρηματία Β. Μαρινάκη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο”.

Απαντώντας για την ΕΡΤ, ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι γίνονται σημαντικά βήματα για τη χειραφέτησή της από την DIGEA και την «αμαρτωλή» ΑΕΠΙ, και αυτές οι κινήσεις έχουν ερεθίσει τη Νέα Δημοκρατία, η οποία βλέπει και τις μετρήσεις της τηλεθέασης να ανεβαίνουν, και κλιμακώνει τις επιθέσεις της. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ πρόσθεσε ότι και αυτές τις επιθέσεις τις αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και κάλεσε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να λογικευτούν και να επιστρέψουν στη δημόσια τηλεόραση.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα των τραπεζών και τη στάση του κεντρικού τραπεζίτη, Ι. Στουρνάρα, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «για άλλη μια φορά ο κεντρικός τραπεζίτης συμπεριφέρεται ως πρώην υπουργός Οικονομικών μιας πολιτικής που άσκησε ο ίδιος και είχε τα αποτελέσματα που είχε και καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό».

Συμπλήρωσε ότι ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να προσηλωθεί στα καθήκοντά του ως κεντρικός τραπεζίτης και να μην παρεμβαίνει με τρόπο “άγαρμπο” και επικοινωνώντας με διεθνείς αντιπροσωπείες. «Υπάρχει μια λεπτή γαλάζια γραμμή που συνδέει τις τοποθετήσεις του, για τον κόφτη, το χρέος, ότι δεν θα ολοκληρωθούν τα μνημόνια κλπ. Η λεπτή γαλάζια γραμμή χαρακτηρίζει τη συντηρητική παράταξη η οποία πόνταρε τα πάντα σε μια καταστροφή που δεν ήρθε και τώρα πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό της» τόνισε ο Ν. Παππάς. Κλείνοντας είπε ότι «ο κ. Στουρνάρας θα έπρεπε να είχε παρέμβει όταν είχαμε τα προβλήματα με τις τραπεζικές μετοχές. Τα άλλα να τα αφήσει στην Πολιτεία που είναι αρμόδια».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα