Ν. Παππάς: Προειλημμένη και σχεδιασμένη η απόφαση της Ν.Δ. για την ΕΡΤ

«Προειλημμένη και σχεδιασμένη η απόφαση της Ν.Δ. για εμπάργκο, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών, Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Πρόκειται για μια στρατηγική απέναντι στον Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα που τη μία φορά παίρνει την έκφανσή της ως κατασυκοφάντηση, την άλλη λέει ότι θα μειώσει στο μισό το ανταποδοτικό τέλος δηλαδή να μην μπορεί η ΕΡΤ να κάνει μυθοπλασία και να αγοράζει ξένες σειρές για τους τηλεθεατές και επίσης να μην έχει αθλητικό πρόγραμμα και το ποδόσφαιρο»  ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών, Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Παππάς κατήγγειλε ότι και ο ίδιος είχε γίνει δέκτης ακραίου σχολίου από σχολιαστή στον ΣΚΑΪ, όταν ήταν στην κορύφωσή της η σύγκρουση με τις τηλεοπτικές άδειες, δύο χρόνια πριν, τον αποκάλεσε «φασίστα», ωστόσο δεν έκανε αποχώρησε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ από το κανάλι, κάθε άλλο.

Αναμενόμενη η εξέλιξη χαρακτήρισε ο κ. Παππάς, το εμπάργκο της Ν.Δ. στην ΕΡΤ διότι είχε ακουστεί ότι θα γινόταν. Εκτίμησε ότι δεν ήταν σοβαρή αιτία αυτή που επικαλέστηκε η Ν.Δ., ήταν απλώς μία αφορμή που την επικαλέστηκαν και την κατασκεύασαν.

Στην ΕΡΤ ακούγονται κριτικές ακόμα και ανοίκειες κατά κυβερνητικών στελεχών ή του πρωθυπουργού. Αυτή είναι η δημόσια τηλεόραση. Έχω υποστεί και εγώ κριτική που την καλωσορίζω κιόλας. Υποστήριξε ότι όταν “η ίδια η Ν.Δ. έχει συσχετίσει το πρόγραμμά της με πρακτικές κάποιων διδακτοριών όταν γίνεται αναφορά από κάποιο δημοσιογράφο να σηκώνεται τέτοιος θόρυβος”.

“Θα μπορούσε και αντιπαράθεση να κάνει με τον ίδιο το δημοσιογράφο αν είχε τέτοιο θέμα. Αφορμή για να ξεδιπλωθεί η πολιτική της Ν.Δ. απέναντι στη  ΕΡΤ που επιθυμεί να την κλείσει”. Απαντώντας στο γιατί να επιθυμεί να την κλείσει, ο κ. Παππάς απάντησε: “ανατριχίλα πιάνει τη Ν.Δ. με οτιδήποτε δημόσιο, όπως για παράδειγμα με το ασφαλιστικό. Όταν εκπέμπεις στη δημόσια συχνότητα όποιο κανάλι και αν είναι και το Σύνταγμα και ο νόμος 4339 έχει πολύ αυστηρούς κανόνες.”

ΑΥΓΗ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα