Ν. Παππάς: Παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών

Στα μέτρα ανακούφισης που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση υπέρ των ευάλωτων πολιτών, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παπάς, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, με αφορμή δημοσκόπηση της εφημερίδας «Έθνος».

 

Ο κ. Παππάς σημείωσε πως και αυτή η δημοσκόπηση όπως όλες, καταγράφει ότι η διαφορά των δύο κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βαίνει συνεχώς, σταθερά και επίμονα μειούμενη. Σε ερώτηση για το πώς θα μπορούσε η κυβέρνηση να προσεγγίσει τους αναποφάσιστους πολίτες που αγγίζουν το 1 εκατομμύριο, ο υπουργός επανέλαβε πως η κυβέρνηση πήγε σε εκλογές για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Σημείωσε πως ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε σε εκλογές με το «λεφτά υπάρχουν» και ο Αντώνης Σαμαράς με την «επανα-διαπραγμάτευση» , ενώ «εμείς», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, «πήγαμε σε εκλογές για να αποφασίσει ο λαός για το πρόγραμμα».

«Η κυβέρνηση», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, «θα προκρίνει σε αυτό τον κόσμο (σ.σ. τους αναποφάσιστους) τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που έχει πάρει μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, τα οποία είναι σημαντικά για τη ζωή των πολιτών και όχι ψίχουλα – αλλά και τις μεγάλες θεσμικές πρωτοβουλίες που παίρνει, τόσο στο εσωτερικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» τόνισε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου φαίνεται πως στέλνει μήνυμα δυσαρέσκειας, με αιχμή το προσφυγικό ζήτημα. Ο κ. Παππάς είπε πως «οι άνθρωποι που διαβιούν εκεί (στα νησιά που δέχονται τις έντονες προσφυγικές ροές) άλλες φορές είναι συμβατοί με αυτό που πραγματικά συμβαίνει και άλλες δεν είναι». Σημείωσε πως «η Σάμος είχε μια καταπληκτική τουριστική περίοδο, η οποία δεν επηρεάστηκε από τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών». Συμπλήρωσε πάντως, πως η κυβέρνηση δίνει τη μάχη, «τα προβλήματα είναι υπαρκτά και δεν θα ήταν σωστό να πω ότι δεν υπάρχουν, ή ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές. Πρέπει να καταβάλουμε προσπάθειες» είπε ο Νίκος Παππάς και αναφέρθηκε στην απόφαση κυβέρνησης- θεσμών για την οικονομική ανακούφιση των νησιών, όπως προβλέπεται και στον Προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται πως τα υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα πέντε νησιά τού Αιγαίου που δέχονται το κύριο βάρος των προσφυγικών ροών. Πρόκειται για τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και τη Λέρο. Επίσης, αποφασίστηκε από το δεύτερο μισό του 2018 να εφαρμοστεί και το μέτρο του «μεταφορικού ισοδύναμου» στη νησιωτική Ελλάδα.

Ο Νίκος Παππάς έκανε έκκληση στις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να μην χρησιμοποιούν στον δημόσιο λόγο τους στοιχεία μισαλλοδοξίας και διαχωρισμού των ανθρώπων, ώστε να μην επωφεληθούν ακραίες φωνές που θα βλάψουν τη Δημοκρατία.

Επίσης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρθηκε στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, υπογραμμίζοντας τα στοιχεία της «Εργάνης», τα οποία δείχνουν τη δημιουργία περίπου 300.000 νέων θέσεων εργασίας, απ’ τις οποίες οι 200.000 αφορούν σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, και πρόσθεσε τη δυνατότητα της χώρας να δανείζεται από τις αγορές.

«Το γεγονός ότι δημοσιονομικά έχουμε ορθοποδήσει και μπορούμε και δίνουμε μέρισμα, το ότι οι προοπτικές ανάπτυξης αναγνωρίζονται διεθνώς (..), γι’ αυτό τον λόγο ανοίγει και το πολιτικό παιχνίδι» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς, σχολιάζοντας το κλείσιμο της δημοκοπικής ψαλίδας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Καταλήγοντας πάντως, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι η μόνη της προσδοκία ήταν μία συνολική κατάρρευση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα