Ν. Παππάς: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας προχωρά με γοργούς ρυθμούς»

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας, μέσω έργων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 500 εκατ. ευρώ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά με την επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκάμπριελ.

Ο Υπουργός παρέδωσε στην κ. Γκάμπριελ, αναλυτική έκθεση με τις δράσεις που ήδη υλοποιούνται, όσες βρίσκονται στη φάση της προκήρυξης, αλλά και αυτές που σχεδιάζονται.

«Είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε την επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας για την πρόοδο της εφαρμογής της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής 2016-2021. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προχωρά με γοργούς ρυθμούς», δήλωσε ο Ν. Παππάς μετά το πέρας της συνάντησης, σημειώνοντας επίσης ότι η επίτροπος ενημερώθηκε «για τα πολύ σημαντικά βήματα που κάνουμε στον τομέα των οπτικοακουστικών έργων, ο οποίος είναι ένας πάρα πολύ κρίσιμος τομέας».

Σύμφωνα με το πλάνο του υπουργείου, στην παρούσα φάση -αφού ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση- προχωρά η προκήρυξη τεσσάρων εμβληματικών έργων: Του Κεντρικού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων με προηγμένες ψηφιακές υπογραφές, της Εθνικής Υποδομής Ευφυούς Γεωργίας, του Πληροφοριακού Συστήματος παρακολούθησης κυκλοφορίας εντύπων με ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα (barcode) και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου μέσω του συστήματος Video Assistant Referee (VAR).

«Η κυβέρνηση έχει αφιερώσει προσπάθεια και πόρους και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει ήδη να γίνονται αντιληπτά. Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών βρίσκεται στην καρδιά του νέου πρότυπου ανάπτυξης. Η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, μπορεί να γίνει κόμβος. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η χώρα μας να έχει πολύ ισχυρά δίκτυα και να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε», επισήμανε ο Έλληνας υπουργός.

Τον Υπουργό συνόδευσαν ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα