Ν. Παππάς: Ο αλυτρωτισμός τελειώνει σήμερα το μεσημέρι

«Ο αλυτρωτισμός τελειώνει σήμερα το μεσημέρι. Επικυρώνεται η Συμφωνία που αφαιρεί οποιαδήποτε σκιά στις σχέσεις των δύο χωρών και, δυστυχώς, αυτή η 30ετής ταλαιπωρία της εξωτερικής πολιτικής έχει σηματοδοτηθεί από την υποκρισία των πολιτικών ηγεσιών και τα ασύστολα ψεύδη προς τον ελληνικό λαό. Ο κόσμος που κινητοποιήθηκε και έχει την ευαισθησία γύρω από αυτό το ζήτημα, θεωρεί πως αυτό που διεκδικούνταν στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν το να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία στο όνομα της γειτονικής χώρας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον «Real FM».

Συνεχίζοντας, ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι «αυτό έχει εγκαταλειφθεί ως στόχος από την ενδιάμεση συμφωνία και μετά. Σε όλες τις φάσεις των διαπραγματεύσεων, ακόμη και οι μακεδονομάχοι που ξιφουλκούν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ήταν στη γραμμή της σύνθετης ονομασίας. Θα πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε τον βόρειο γείτονά μας. Να δούμε πως μια χώρα επιλέγει να κτίσει στρατηγικούς δεσμούς με την Ελλάδα και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε σαν χώρα και ως λαός. Να βάλουμε, επιτέλους, ένα τέλος στο φόβο».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «πρέπει να πούμε την αλήθεια στον κόσμο και κυρίως σε εκείνους που κινητοποιήθηκαν, διότι αυτοί έχουν ανάγκη να μάθουν την αλήθεια για το ποιοι ήταν οι στόχοι της εξωτερικής πολιτικής με διάφορες ηγεσίες. Έχουν υποχρέωση αυτοί που λένε στο λαό ψέματα κατάμουτρα να πουν την αλήθεια. Αυτοί θα έπρεπε να κοκκινίζουν για την πολιτεία τους σε αυτό το ζήτημα, αντιθέτως, όμως, βγαίνουν και κάνουν οξεία κριτική και χρησιμοποιούν ακραίες εκφράσεις».

Επίσης, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «η χθεσινή και η σημερινή μέρα έχει το χαρακτήρα ενός πολιτικού μνημόσυνου για την πατριδοκαπηλία. Χτίστηκαν καριέρες γύρω από αυτό το ζήτημα που κόστισε στην εξωτερική πολιτική, αλλά ευτυχώς από σήμερα οι επαγγελματίες πατριδοκάπηλοι σχετικά με το Μακεδονικό βγαίνουν στην ανεργία».

«Ο λαός έχει δώσει επανειλημμένα εντολή με τη ψήφο του σε κυβερνήσεις, οι οποίες μετά τις εκλογές ζητούν τη ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή με την ξεκάθαρη γραμμή, της σύνθετης ονομασίας erga omnes», πρόσθεσε.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «οι γείτονές μας διεκδικούσαν την αρχαία ελληνική Μακεδονία μέχρι πρότινος με τον εθνικιστή Γκρουέφσκι και με τη Συμφωνία των Πρεσπών ξεκαθαρίζουν πως δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία ελληνική ιστορία».

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «τα προβλήματα που βιώνουν άλλες πολιτικές δυνάμεις είναι επειδή τυφλώνονται από το πάθος τους ενάντια στην κυβέρνηση και τους είναι αδύνατο να ακολουθήσουν τη γραμμή που έχουν υπηρετήσει εδώ και 25 χρόνια σε διπλωματικό επίπεδο, μια γραμμή που πολλές φορές δεν τη λένε φωναχτά στο λαό. Ο Τσίπρας ακολούθησε την εθνική γραμμή, πέτυχε πολλά περισσότερα από ότι πίστευαν κάποιοι και αυτό είναι που ενοχλεί. Έτσι φτάνουμε να ακούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί το Μακεδονικό».

Τέλος, αναφερόμενος σε πολιτικές συμμαχίες, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στρίβει το τιμόνι αριστερά και προοδευτικά. Αυτό σημαίνει πως διαμορφώνεις αυτές τις συμμαχίες που μπορούν να καταστήσουν πλειοψηφικό το πρόγραμμα της αριστερής διακυβέρνησης και της Δίκαιης Ανάπτυξης. Πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα της Δίκαιης Ανάπτυξης μπορεί να συσπειρώσει δυνάμεις που δεν εκφράζοντας μέχρι πρότινος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλος ο προοδευτικός κόσμος δεν δικαιούται να κλείσει τα μάτια μπροστά στο επικίνδυνο κράμα Δεξιάς και ακροδεξιάς, το οποίο διαφεντεύει τη ΝΔ. Η στρατηγική ήττα αυτού του κράματος πρέπει να είναι πρώτιστος στόχος για το σύνολο της δημοκρατικής παράταξης και κάθε δημοκρατικό πολίτη».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα