Ν. Παππάς: Οι μεγάλες υποδομές είναι αδύνατον να αναπτυχθούν μόνο από τον ιδιωτικό τομέα

Αιχμηρός απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία εμφανίστηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, κατά την ομιλία του στην επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα υψίρρυθμα δίκτυα. Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς ισχυρίστηκε ότι ο ιδιωτικός τομέας όταν αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας μεγάλες υποδομές τις «αναπτύσσει ατελώς».

«Η πρόσφατη ιστορική εμπειρία μας έχει δώσει και βασικά διδάγματα. Τα βασικά διδάγματα είναι ότι όταν μιλάμε για τις μεγάλες υποδομές είναι αδύνατον αυτές να αναπτυχθούν με μοναδικό κινητήριο μοχλό τον ιδιωτικό τομέα», τόνισε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι ο ιδιωτικός τομέας χωρίς ισχυρή παρουσία δημόσιας παρέμβασης και χωρίς ισχυρό ρυθμιστικό ρόλο αφήνεται να αναπτύσσει τις υποδομές αυτές, τις αναπτύσσει ατελώς». Μάλιστα, ο κ. Παππάς εκτίμησε ότι  «όλες οι μεγάλες υποδομές στη χώρα έχουν αναπτυχθεί με πάρα πολύ ισχυρό ρόλο του δημοσίου».

Την ίδια ώρα επιτέθηκε στην Digea επειδή δεν έχει διευρύνει το ψηφιακό σήμα, ώστε να έχουν τηλεόραση ακόμα και οι απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Μίλησε για κάτι που είναι βαθιά αντιδημοκρατικό ενώ έκανε λόγο για «παραβίαση δικαιώματος των πολιτών της παραμεθορίου να μην βλέπουν τηλεόραση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα