Ν. Παππάς: Ξεκινά άμεσα διάλογος για την φορό-ελάφρυνση εφημερίδων – ραδιοφώνων

 Την έναρξη διαλόγου για μέτρα «ελάφρυνσης» των εφημερίδων, των ραδιοφώνων αλλά και των συνδρομητικών καναλιών προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, λίγες μέρες μετά τη κατάθεση της τροπολογίας για τη μείωση του φόρου διαφημίσεων.

«Τις επόμενες εβδομάδες θα ανοίξουμε συστηματικό διαυγή και ανοικτό στη δημοσιότητα με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, πέραν των τηλεοπτικών σταθμών. Γνωρίζουμε ότι ο χώρος του τύπου περνά δυσκολίες. Να μην σκοντάφτει η στήριξη ΕΔΟΕΑΠ στις υπαρκτές δυσκολίες των ΜΜΕ», τόνισε αρχικά ο κ. Παππάς και προσέθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξουν αντίστοιχα μέτρα σε ραδιόφωνο, έντυπο Τύπο, συνδρομητικά κανάλια».

Σε ότι αφορά τη μείωση του φόρου διαφημίσεων για τα κανάλια ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπερασπίστηκε τη ρύθμισή του, λέγοντας ότι τελικά το δημόσιο θα «έχει πρόσθετα έξοδα». Όπως εξήγησε αυτό θα προκύψει από το τίμημα για άδειες, το 2% από το συνολικό τζίρο και τις αυξημένες εργοδοτικές εισφορές, που, κατά τον Ν. Παπά, θα προκύψουν από την αυξημένη απασχόληση, καθώς στα νέα κανάλια θα εργάζονται 2800 άνθρωποι, κι όχι 1800 όπως σήμερα.

Απαντώντας στον Ν. Παπά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε να έρθουν τώρα τα «μέτρα» για τα υπόλοιπα ΜΜΕ. «Αυτό που είπατε για την έναρξη της συζήτησης είναι δελεαστικό, αλλά τι σας εμπόδισε να κάνετε μια ενιαία ρύθμιση από τώρα», αναρωτήθηκε δίχως πάντως να λάβει απάντηση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα