Ν. Παππάς: Να γίνει το ΕΣΡ, να γίνει ο διαγωνισμός και να καταβληθεί τίμημα

pappas-650_7Τα κανάλια προσέφευγαν στο ΣτΕ λέγοντας ότι δεν έχει νόμιμη σύνθεση και άρα δεν μπορεί να βάζει τα πρόστιμα. Και εσείς μας λέτε ότι έπρεπε να κάνουμε διαγωνισμό με αυτό το ΕΣΡ.

«Αισθάνομαι ότι σα να βρήκαμε έναν πολυτραυματία, να τον φορτώσαμε στο ασθενοφόρο που ήταν στο πλάι του δρόμου και να μας λένε ότι δεν δικαιούστε να τον πάτε στο θεραπευτήριο αλλά πρέπει να τον πάει ο οδηγός», είπε ο υπουργός Επικρατείας λίγο προτού κλείσει η μαραθώνια συνεδρίαση με επίδικο τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου και τις τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση σε συνέχεια της διάσκεψης του ΣτΕ. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το ΕΣΡ δεν ήταν σε νόμιμη σύνθεση και το ΣτΕ απέρριπτε τα πρόστιμα που επέβαλε στα κανάλια. Τα κανάλια προσέφευγαν στο ΣτΕ λέγοντας ότι δεν έχει νόμιμη σύνθεση και άρα δεν μπορεί να βάζει τα πρόστιμα. Και εσείς μας λέτε ότι έπρεπε να κάνουμε διαγωνισμό με αυτό το ΕΣΡ.

Τόνισε ότι όλοι έχουν αποδεχθεί σήμερα ότι και ΕΣΡ πρέπει να γίνει, και διαγωνισμός να προχωρήσει και τίμημα να καταβληθεί. Εκτός από την πρόταση της ΝΔ στην οποία δεν είναι πολύ καθαρό πως θα καθοριστεί το τίμημα, δεν άκουσα από τα άλλα κόμματα για πρόταση ότι δεν πρέπει να καταβληθεί το τίμημα, είπε και πρόσθεσε ότι «αυτό είναι κεκτημένο διότι διεξήχθη διαγωνισμός και απεδείχθη ότι υπάρχει αξία πάνω στον πόρο που λέγεται τηλεοπτικές συχνότητες» και ότι «αυτό είναι μια αξία που η πολιτική εξουσία χάριζε».

Είπε επίσης ότι αποδέχθηκε να προβλεφθεί η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ και στην τιμή εκκίνησης.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια που είχε καταβάλει η κυβέρνηση για να οικοδομήσει συναινέσεις στο Ν. 4339/2015 είπε ότι από τα 15 άρθρα που αφορούν το διαγωνισμό, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ψήφισε τα 9 άρθρα, η Ένωση Κεντρώων τα 8 και το Ποτάμι τα 5 άρθρα του νόμου. Προϋποθέσεις, προέλευση κεφαλαίων, αξιολογήσεις είναι θέματα που ψηφίστηκαν, είπε και σημείωσε ότι από κοινού ψηφίστηκαν άρθρα που ανέβαζαν τον ποιοτικό πήχυ.

Ο Νίκος Παππάς είπε ότι στη βάση του Ν. 4339/2015, που είναι ψηφισμένος νόμος του κράτους, η ανεξάρτητη αρχή, «είναι ευχή όλων», θα διεξάγει το διαγωνισμό, «γιατί δεν θα πάμε σε κατάσταση που νομοθετούν οι ανεξάρτητες αρχές γιατί οι ανεξάρτητες αρχές εφαρμόζουν τους ψηφισμένους νόμους».

«Η Δευτέρα είναι μπροστά, προσχήματα πλέον δεν υπάρχουν, ο ομιλών δεν θα κάνει κανένα σχόλιο για κανένα πρόσωπο, διότι η Βουλή είναι αρμόδια να ανιχνεύσει τις δυνατότητες συναίνεσης», είπε ο κ. Παππάς και τόνισε ότι τα 27 χρόνια ανομίας κανείς δεν μπορεί να πει ότι ήταν καλώς καμωμένα και ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να περάσει στον επόμενο βαθμό ωρίμανσης ώστε και ΕΣΡ να γίνει και διαγωνισμός και τίμημα να καταβληθεί, αλλιώς θα είμαστε υπόλογοι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα