Ν. Παππάς: Κεντρική θέση της ΝΔ ένα νέο «μαύρο» στην ΕΡΤ – Η έρευνα έχει ανησυχήσει πολλούς

Με αφορμή την επίθεση του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη, εναντίον της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια μάλιστα εκπομπής της Δημόσιας Τηλεόρασης, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε:

«Είναι φανερή, πλέον, η επιλογή της ΝΔ.

Σε κάθε ευκαιρία προσπαθεί να δικαιολογήσει το “μαύρο” του 2013 και να στηρίξει τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για νέο κλείσιμο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Είναι προφανές ότι μια ΕΡΤ που αναβαθμίζεται τεχνολογικά, παράγει πρωτότυπο πρόγραμμα, καλύπτει όλα τα μεγάλα γεγονότα και δεν κουκουλώνει ειδήσεις προκαλεί αλλεργία σε αρκετούς.

Και όχι μόνο αυτό. Η δρομολόγηση της διενέργειας έρευνας για τις επιπτώσεις του “μαύρου” στον Οργανισμό έχει ανησυχήσει πολλούς.

Οι απώλειες του Δημοσίου θα υπολογιστούν και οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Το διακόπτη της αλήθειας δεν είναι σε θέση να τον κατεβάσουν».

Δεν αντέχουν πλουραλιστική ΕΡΤ στη ΝΔ – Θέλουν ΝΕΡΙΤ

Ποιος φταίει για την ένδεια επιχειρημάτων της Ν.Δ. στην πολιτική αντιπαράθεση; Προφανώς… η ΕΡΤ σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη

Αφού μονοπώλησε το χρόνο και συνεχώς διέκοπτε τους συνομιλητές του σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής Focus, ουρλιάζοντας ώστε να καλύπτει τους συνομιλητές του (γνωστό κόλπο άλλωστε των νεοδημοκρατών) σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης, απείλησε ότι θα φύγει και στο τέλος κατήγγειλε την εκπομπή, τον παρουσιαστή και την ΕΡΤ που τον φιλοξενούσε για έλλειψη ισηγορίας.

Μπροστά στην κατάρρευση των επιχειρημάτων και την φανερή αδυναμία να απαντήσει για τα σοβαρά θέματα της χώρας πέρα από τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και τις προσωπικές επιθέσεις… ο κ. Χατζηδάκης κατέρρευσε χάνοντας κάθε ψυχραιμία και κάθε όριο αστικού πολιτικού πολιτισμού και ευγένειας. Ο έτερος αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης θέλησε να ξεπεράσει τον Άδ. Γεωργιάδη και κατήγγειλλε ότι δεν του δόθηκε ο λόγος… ενώ μίλαγε συνέχεια…

Πώς να απαντήσει άραγε, για στο ερώτημα «πού θα βρει τα χρήματα για ανάπτυξη 4% που υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ή πώς να απαντήσει στο ότι την ώρα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ με τους θεσμούς, η Ν.Δ. έδινε συνέντευξη τύπου, υπέρ των αιτημάτων των θεσμών.

Φανερή η αδυναμία του επίσης να καταθέσει με ειλικρίνεια την άποψή του κόμματός του για το δημόσιο τομέα, όταν ο Κυριάκος δεσμεύεται για 1 προς 5 προσλήψεις στο Δημόσιο, τη στιγμή που η κ. Γεροβασίλη έχει ήδη συμφωνήσει με τους θεσμούς για 1 προς 1 από το 2019.  Πώς να απαντήσει όταν η Ν.Δ. πιστεύει ακράδαντα ότι όλες οι υπηρεσίες του κράτους πρέπει να παρέχονται από ιδιώτες και να πληρώνονται αδρά από τους πολίτες, είτε αυτό αφορά την υγεία, την παιδεία, ή την τηλεόραση.

Μπροστά σε αυτή την πολιτική αμηχανία, ο κ. Χατζηδάκης επέλεξε να στραφεί με μένος κατά της ΕΡΤ για να δημιουργήσει «εντυπώσεις» στο δεξιό ακροατήριο και να παραπλανήσει τους πολίτες παίρνοντας το ρόλο του θύματος.

Γκρίνιες και παράπονα για το χρόνο ομιλίας και βολές κατά του «συριζομάγαζου» όπως είπε χαρακτηριστικά για την ΕΡΤ και δεν το πήρε πίσω ούτε όταν του έδωσε την ευκαιρία ο δημοσιογράφος πριν το τέλος της εκπομπής. Δεν είναι να απορεί κανείς για το ποια μαύρη τύχη θα έχει η ΕΡΤ και ο δημόσιος τομέας, σε περίπτωση που κατά λάθος η Ν.Δ. έρθει στην εξουσία και θα επιθυμεί… εκδίκηση.

Η επίθεση κατά του πλουραλισμού στην ΕΡΤ δεν συνιστά παραβίαση της ελευθερίας του λόγου; Αναρωτιέμαι…

Πηγή ρεπορτάζ:  – ΑΥΓΗ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα