Ν.Παππάς:Οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν τον Α.Τσίπρα στη διαπραγμάτευση ή κάποιον άλλον

Αιχμές για τη διάσπαση της αριστερής αντιπολίτευσης της πλευράς του Παναγιώτη Λαφαζάνη και όχι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο Νίκος Παππάς.

Σε συνέντευξη του ο υπουργός Επικρατείας, κ. Νίκος Παππάς, που παραχώρησε στο Οικονομικό κανάλι SBC και στον Βασίλη Ταλαμάγκα, σχολίασε όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην επτάμηνη διακυβέρνηση , αλλά και στο διακύβευμα των επικείμενων εκλογών.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς ,υπογράμμισε πως αντίπαλος της κυβέρνησης δεν ήταν μόνο τα παλαιό πολιτικό σύστημα αλλά τελικά και η εσωκομματική αντιπολίτευση, ενώ παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση «έπεσε» εκ των έσω.

Ο κ. Παππάς επεσήμανε πως οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν εάν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα καθίσει ο Αλέξης Τσίπρας ή κάποιος άλλος.

Σχετικά με τη συμφωνία με τους δανειστές ο υπουργός παραδέχθηκε ότι έχει και στοιχεία που η κυβέρνηση δεν τα ήθελε, ωστόσο, όπως τόνισε με νόημα, για να είναι κανείς επαναστάτης θα πρέπει να ξέρει πότε θα κάνει τους κατάλληλους συμβιβασμούς και πότε να φτάνει στις κατάλληλες συμφωνίες.

Ως προς το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι μπορεί και παραμένει στόχος, υπενθυμίζοντας τα μέτρα υποστήριξης των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων που αποτελούσαν προγραμματική δέσμευση και υλοποιήθηκαν, δηλαδή τα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία, την επαναπρόσληψη, των διοικητικών των πανεπιστημίων, των σχολικών φυλάκων, των καθαριστριών. Την ίδια στιγμή ο υπουργός υπογράμμισε πως ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα της κυβέρνησης ,αποτελεί το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αποκτήσει εκτόπισμα και ακτινοβολία στο διεθνές στερέωμα.

Επίσης ο κ. Παππάς τοποθετήθηκε ως προς το θέμα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων με λίστα, η οποία θα βασίζεται κυρίως στην κατάταξη των βουλευτών σύμφωνα με τις ψήφους των τελευταίων εκλογών, αλλά και την κάλυψη θέσεων από πρόσωπα που αποτυπώνουν την απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.

Πηγή:  SBC

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα