Ν. Παππάς:Με τη νίκη του «όχι» την Κυριακή «επιταχύνουμε τη διαδικασία για την εξεύρεση λύσης»

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στον ρ/σ «στο Κόκκινο» δήλωσε «Ορισμένοι θεωρούν απαράδεκτο να ερωτάται ο λαός, ακόμη να αποτιμηθεί κατά πόσο ήταν success story η καταστροφή πέντε ετών»

pappas

 

 

 

 

 

 

Με τη νίκη του «όχι» την Κυριακή «επιταχύνουμε τη διαδικασία για την εξεύρεση λύσης» είπε ο υπουργός Επικρατείας, προσθέτοντας ότι το μήνυμα θα αφορά την Ευρώπη και τον τρόπο λειτουργίας των θεσμών της.

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυππουργού επεσήμανε ότι η παρέμβαση Σουλτς στα εσωτερικά της χώρας είναι ενδεικτική του τρόπου, με τον οποίο σκέφτεται και ενεργεί «ένα τμήμα του ευρωπαϊκού πολιτικού προσωπικού.

Επιπλέον,συμπλήρωσε ότι η ελληνική πλευρά δεν παραβιάζει ευρωπαϊκούς κανόνες, ακόμη και όταν διαφωνεί με αυτούς.

Αντιθέτως, το ζητούμενο είναι εάν στην Ευρώπη θα γίνεται σεβαστή η δημοκρατία και η έκφραση λαϊκής βούλησης, ώστε να υφίσταται ο διπλός σεβασμός (στους κανόνες και στη δημοκρατία), πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν το «ΟΧΙ» θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να θέσει επί τάπητος όλες τις προγραμματικές της δηλώσεις, ο κ. Παππάς είπε ότι με τη νικηφόρα έκβαση του δημοψηφίσματος «την επόμενη ημέρα ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί με μεγαλύτερη ορμή και μεγαλύτερο πολιτικό εκτόπισμα».

Από εκεί και πέρα, επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας, πολλά είναι εκείνα που αποτελούν αντικείμενο της διαπραγμάτευσης, η οποία φυσικά θα γίνει με καλύτερους όρους.

Μία παράμετρος, είναι η οικονομική επιδείνωση που σημειώθηκε, «όχι με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά των δανειστών», οι οποίοι επέλεξαν την πρόκληση οικονομικής ασφυξίας ως μέσο άσκησης πίεσης σε βάρος της Αθήνας σημείωσε.

«Όλοι στην Ευρώπη μένουμε», σχολίασε ο κ. Παππάς το… σλόγκαν των μνημονιακών του «ΝΑΙ σημείωσε:

«Το θέμα είναι πώς θα έλθει ανάπτυξη και απασχόληση στη χώρα κι εδώ είναι που η μία επιλογή απέτυχε θεμελιωδώς, όπως αναγνωρίζει τώρα και το ΔΝΤ».

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε την πεποίθηση πως την Κυριακή η νίκη του «όχι» στο δημοψήφισμα θα είναι καθαρή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα