Ν. Ξυδάκης: Ο πατριωτισμός δεν μετριέται με κραυγές και κρίνεται εκ του αποτελέσματος

Στον Real FM 98,7 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή μίλησε ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης. Ρωτήθηκε για τις διαρροές περί αντισυνταγματικότητας του ΕΦΚΑ στο ΣτΕ και την όξυνση στα ελληνοτουρκικά.

 

Για το πρώτο, αφού επισήμανε ότι δεν σχολιάζει μια «διαρροή» πρόσθεσε: «Αν πρέπει όμως να μιλήσουμε πολιτικά θα έλεγα ότι μερικές φορές οι αποφάσεις και το σκεπτικό του ΣτΕ υπεισέρχονται σε ρυθμιστικές λεπτομέρειες του καθόλου δημόσιου βίου, οι οποίες είναι υπερβολικές. Προ μηνών γνωμοδότησε για τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, για το ποια μαθήματα πρέπει να εξετάζονται και ποια όχι. Ή για τα θρησκευτικά. Δεν μπορεί το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες θεολογικής υφής. Ούτε η Πενθέκτη Οικουμενική Σύνοδος να ήταν. Υπεισέρχεται όμως και κάνει μία διευρυμένη υπερερμηνεία του Συντάγματος για να καταλήξει ποια ύλη στο βιβλίο της Τρίτης Δημοτικού θα είναι διδακτέα»!

Υποστήριξε πάντως ότι η ενοποίηση των ταμείων είναι ένα γιγάντιο εγχείρημα το οποίο είχε τεθεί από τη δεκαετία του ’90. «Μία τεράστια μεταρρύθμιση η οποία έγινε. Ρυθμίσεις βελτιωτικές να γίνουν, αλλά αν καταπέσει στο σύνολό της ποιος θα αναλάβει την ευθύνη»;

Ελληνοτουρκικά

«Την εθνική γραμμή στα μείζονα θέματα εκφράζει ο επικεφαλής της κυβέρνησης που είναι ο πρωθυπουργός. Οι παραφωνίες ή και κακοφωνίες, οι υπερβολές και οι διαρκείς απαντήσεις στις φραστικές προκλήσεις της άλλης πλευράς μπορεί να είναι και επιβλαβείς», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Η επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή είναι μία μείζων γεωπολιτική αναταραχή που κλιμακώνεται εδώ και 5-6 χρόνια και χρειάζεται πολύ μεγάλη σοβαρότητα, λίγα λόγια, ενέργειες σοβαρές στο παρασκήνιο και η μεγαλύτερη δυνατή διπλωματική δραστηριότητα. Δεν χρειάζονται τρελά λόγια, ούτε ασκείται διπλωματία μέσω twitter.

«Χαμηλοί τόνοι από όλους λοιπόν. Δεν χρειάζονται οι κραυγές. Ο πατριωτισμός μετριέται με τη σοβαρότητα, τη συνέπεια και τη συνοχή μιας σκέψης και μιας αλυσίδας πράξεων. Και κρίνεται εκ του αποτελέσματος.»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα