Ν. Ξυδάκης: Μας εκβιάζουν λέγοντας «take it or leave it»

«Ροκανίζουν το χρόνο για να στριμώξουν τη χώρα. Η χώρα πρέπει όμως να μείνει όρθια και να διεκδικήσει αυτά που μπορεί και αυτά που χρειάζεται», δήλωσε ο Νίκος Ξυδάκης με αφορμή την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης εν όψει και της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup.

Στο ερώτημα αν ανησυχεί ότι και εφέτος θα αναγκαστεί η χώρα να φτάσει στο παρά ένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη συνέντευξή του στον Real: «Υπάρχει ένας εκβιασμός. Σου λέει “take it or leave it”, αυτό είναι τώρα και μετά θα είναι χειρότερα. Αυτό είναι εκβιασμός δεν είναι στάση εταίρου. Εχει αποδειχθεί όμως ότι υπάρχουν πάντα περιθώρια να κερδίσεις και το κάτι παραπάνω. Νομίζω ότι σε αυτή τη φάση κάθε λογικός άνθρωπος αυτό θα έκανε, θα διεκδικούσε να πάρει το σωστό».

Σχετικά με το προγραμματισμένο για την Τετάρτη ραντεβού της γερμανίδας καγκελαρίου με την επικεφαλής του ΔΝΤ και στο ερώτημα αν αυτή η συνάντηση κρύβει κάποια θετική εξέλιξη ο κ. Ξυδάκης είπε: «Δεν υπάρχει παρασκήνιο, αυτό που μπορούμε να διαβάσουμε ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του ΔΝΤ βγήκε ανακοίνωση και ανέφερε δύο διιστάμενες απόψεις. Υπάρχει μία ισχυρή διχοστασία στο εσωτερικό του ΔΝΤ. Η κ. Lagarde δέχεται προφανώς πολύ μεγάλες πιέσεις από τους εταίρους του ΔΝΤ για την πρακτική που έχει ακολουθηθεί στην περίπτωση της Ελλάδας. Ρίσκαραν πάρα πολλά χρήματα με ένα πρόγραμμα που είχε κανένα εχέγγυο ή καμία ορθή πρακτική σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζει το ΔΝΤ».

Πηγή: real.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα