Ν. Μηταράκης: Να έρθει ένας παθολόγος στη Βουλή, έχουν άγχος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε «μπαταχτσή» τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το περίφημο δάνειο του Κήρυκα Χανίων, ενώ εξαπέλυσε βολές και τα 200 εκατομμύρια δάνεια που έχει η ΝΔ. «Αποδείχτηκε ότι τα δάνεια (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) χρηματοδοτούσαν τους προεκλογικούς αγώνες από το 2000 έως και το 2010. Πλήρωναν αεροπλάνα βαπόρια και κομματικές σημαίες. Από τι καταθέσεις των Ελλήνων κάνατε προεκλογικούς αγώνες», τόνισε ο κ. Φάμελλος και διερωτήθηκε γιατί για το δάνειο του Κήρυκα Χανίων δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ.

Άμεσα πήρε τον λόγο ο Ν. Μηταράκη, προκειμένου να απαντήσει. Οι προσπάθειες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να μην ακουστεί ήταν συνεχείς. Και τούτο γιατί, όπως είπε ο κ. Μηταράκης, τα δάνεια του Κήρυκα είναι πλήρως εξασφαλισμένα. «Η έκθεση της  ΤτΕ λέει καταφατικά ότι λόγω της ύπαρξης εμπράγματων κι άλλων εγγυήσεων υψηλού κύρους ούτε μία μέρα δεν κινδυνεύει η τράπεζα να μην πληρωθεί, και το δάνειο είναι ενήμερο.  Είναι φανερό ότι αυτό γίνεται για να γίνει προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή δεν έχουν κάτι άλλο να πουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφορικά με τις διπλές και τριπλές εκχωρήσεις των χρηματοδοτήσεων του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής της ΝΔ παρέπεμψε στον αναπληρωτή Υπουργό στην σελίδα 503 του πορίσματος, όπου αναφέρεται ο τρόπος που δανειοδοτούνταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα