Ν.Μαριάς:«Πείτε λοιπόν πρώτα στην κ.Μέρκελ να εξοφλήσει τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και μετά να μιλάτε για αξιοπρέπεια»(Video)

Ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρουσία του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα,  επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις σε όσους επιτίθενται στην ελληνική κυβέρνηση, είπε: “Κ. Βέμπερ(Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ) συνεχίσατε και σήμερα το ανθελληνικό σας ντελίριο. Πέστε λοιπόν πρώτα στην κυρία Μέρκελ να εξοφλήσει τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και μετά να μιλάτε για αξιοπρέπεια. Σταματήστε λοιπόν να κουνάτε το δάκτυλο στον Ελληνικό λαό που φτωχοποίησε η μερκελική λιτότητα” είπε ο κ.Μαριάς και συνέχισε:

“Η  δική σας πολιτική. Ξέρετε  ότι το μνημόνιο απέτυχε στην Ελλάδα. Μείωσε το ΑΕΠ κατά 25%. Εκτόξευσε το χρέος από 127% του ΑΕΠ στο 180% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα τα πέντε τελευταία μνημονιακά χρόνια πήρε 214 δις ευρώ ως δάνεια. Και όμως η πατρίδα μου έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους και  40% ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας”.

“Που πήγαν λοιπόν τα λεφτά κ. Βέμπερ; Γιατί δεν λέτε ότι πήγαν για να διασωθούν οι Γερμανικές τράπεζες; Γιατί το κρύβετε” πρόσθεσε.

“Να το πάρετε λοιπόν απόφαση. Ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται πλέον τη μερκελική λιτότητα και τα μνημόνια. Και αυτό το μήνυμα σας το έστειλε με το βροντερό “όχι” που είπε την περασμένη Κυριακή στο δημοψήφισμα”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα