Ν. Μανιός: Ανοργανωσιά, εγκατάλειψη και έλλειψη προσωπικού χαρακτηρίζουν την κατάσταση στο ΕΣΡ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Ν. Μανιός, σημείωσε:

Ανοργανωσιά, εγκατάλειψη και έλλειψη προσωπικού χαρακτηρίζει την σημερινή κατάσταση στο ΕΣΡ, ενώ χρονίζει η πραγματοποίηση του νέου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ανοργανωσιά, εγκατάλειψη και έλλειψη προσωπικού χαρακτηρίζει την σημερινή κατάσταση στο ΕΣΡ, ενώ χρονίζει η πραγματοποίηση του νέου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Ν. Μανιός Στο Κόκκινο και τους Προκόπη Αγγελόπουλο και Γιώργο Τραπεζιώτη. Ο ίδιος έδωσε τη δική του ερμηνεία για τους αριθμούς που ακούστηκαν στην χτεσινή Διάσκεψη των Προέδρων.

Ενώ είχε συμφωνηθεί τα μέλη της Διάσκεψης να μην κάνουν αναφορές σε συγκεκριμένους αριθμούς, ήδη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία είχαν κληθεί ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κ.κ. Αθ. Κουτρομάνος και Ροδ. Μορώνης, μέλη τηλεφωνούσαν μεταφέροντας τα όσα είπε ο κ. Μορώνης, είπε ο κ. Μανιός.

Όπως διευκρίνισε, ο κ.Μορώνης περιγράφοντας τη δική του πρόταση και περιγράφοντας τις σημερινές δυνατότητες του φάσματος (σ.τ.σ. και όχι αυτές μετά την αποκοπή συχνοτήτων για την κινητή) εκτίμησε ότι υπάρχει δυνατότητα για 9 συχνότητες υψηλής ευκρίνειας γενικού περιεχομένου, ενώ εάν η ΕΡΤ υλοποιήσει την κατασκευή δικών της πομπών, ο αριθμός θα φτάσει στους 11.

Προσέθεσε ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μανιό, ότι η ευρωπαϊκή και διεθνής εμπειρία δίνει μία αναλογία της τάξης του ενός καναλιού γενικού περιεχομένου ανά τρία θεματικά, τελικά δηλαδή έναν αριθμό 3-4 καναλιών γενικού περιεχομένου και 7-8 θεματικού.

Ωστόσο, το σημαντικό είναι η καθυστέρηση που καταγράφεται και εκεί στράφηκε η συζήτηση, δηλαδή στο χρονοδιάγραμμα.

Η εικόνα που καταγράφηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι μία κατάσταση απερίγραπτη, με ανοργανωσιά, εγκατάλειψη και έλλειψη προσωπικού, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα