Ν. Κοτζιάς: Την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα για τους δύο στρατιωτικούς εκφράζει η ΕΕ

Την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα για την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία εξέφρασαν τα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τη Δευτέρα, σε δήλωσή του μετά το πέρας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους. Όπως ξέρετε, ήδη η καγκελάριος Μέρκελ είχε παρέμβει στον ίδιο τον κ. Eρντογάν. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει μία θετική εξέλιξη με την έννοια ότι η Τουρκία δε θα επιδιώξει και δε θα συνεχίσει ένα καθημερινό γεγονός που γινόταν στα σύνορα ανάμεσα στα δύο κράτη να το αξιοποιεί ως όπλο μακροχρόνια», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με την επικείμενη επίσκεψή του στα Σκόπια, ο Ν. Κοτζιάς σημείωσε: «Έχουμε φτιάξει ένα κείμενο που είναι το σύνολο των προτάσεών μας όσον αφορά και τα προβλήματα που έχουμε ανοικτά με την πΓΔΜ όσο και με μια μελλοντική ατζέντα συνεργασίας που να φέρει κέρδη και στις δύο πλευρές. Αυτήν την ατζέντα την έχω στείλει εδώ και πολλές ημέρες στα Σκόπια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα