Ν.Κοτζιάς: Αυτά συνέβησαν στο υπουργικό συμβούλιο

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης με αρκετές αιχμές ήταν η πρώτη που έδωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά την παραίτησή του.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην εκπομπή του ΚΡΗΤΗ TV, «Αντιθέσεις» και τον Γιώργο Σαχίνη, ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε και στο επίμαχο υπουργικό συμβούλιο, αποκαλύπτοντας όσα ελέγχθησαν ανάμεσα στον ίδιο και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Όπως αποκάλυψε, η απόφαση της παραίτησής του του δεν προκλήθηκε εν θερμώ, αλλά η κόντρα με τον κ. Καμμένο υπέβοσκε καιρό.

Αναφερόμενος για το υπουργικό συμβούλιο ο κ. Κοτζιάς δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εδώ έχουμε μία πολιτική συζήτηση η οποία προς το τέλος απέκτησε και ηθικά χαρακτηριστικά. Ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορές ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της γραμμής, η άλλη πλευρά είπε ότι τα συμφωνήσαμε χθες στη Λέσχη των Αξιωματικών, εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι είχαν συμφωνήσει, και δεν έγινε συγκεκριμένη αναφορά σε γεγονότα όπου έχουμε παραβίαση των κανόνων λειτουργίας μίας κυβέρνησης και άρα παραβίαση της εθνικής γραμμής. Την έκανα εγώ, δεν μου απάντησαν. Αλλά, στο τέλος της συζήτησης όταν έκλεινε ο κ. Πρωθυπουργός και που δεν είχε προκύψει κάποιο πρόβλημα, διεκόπη ο κ. Πρωθυπουργός από την άλλη πλευρά η οποία άρχισε να βγάζει έναν οχετό» .

Μάλιστα, αφήνοντας ξεκάθαρα αιχμές για τον Πάνο Καμμένο τόνισε χαρακτηριστικά: «Η άλλη πλευρά έθεσε προβλήματα, αυτά που ονόμασα ότι αυτοί που ρίχνουν λάσπη έχουν βρώμικα χέρια, όπου έριξε ότι οχετό λάσπης έχει πει μέσω παραπολιτικών διαρροών. Εγώ στην πολιτική είμαι ίσως από τους πιο καθαρούς ανθρώπους που πέρασαν. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Ούτε ο Πρωθυπουργός. Και εγώ είπα ότι σε μία κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και ανέχεται αυτή η παραβίαση να καλύπτεται από έναν τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι. Αυτό δεν είναι προσωπικό ζήτημα είναι ηθικό»προσθέτοντας ότι:

«Όταν παραβιάζεται η γραμμή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι προσωπικό μου θέμα ή είναι θέμα όλου του υπουργικού συμβουλίου; Γιατί κάποιοι μου είπαν ότι έβαλα το “εγώ” πάνω από το “εμείς”. Αλλά αυτοί δεν έχουν πείρα, ίσως οι περισσότεροι, τι σημαίνει να λέει άλλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο εξωτερικό και άλλα ο υπουργός Εξωτερικών. Κανονικά θα έπρεπε να έχει φύγει αυτός που λέει άλλα από ότι η κυβέρνηση. Εγώ έφυγα διότι ξέρω ότι δεν είναι σταθεροποιητικό χαρακτηριστικό να λέει στο εξωτερικό άλλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και για λόγους ευθύνης δεν θα πω αυτά που είπα στο υπουργικό συμβούλιο».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα