Ν. Κεραμέως: Mικροπολιτικά παζάρια η διαδικασία αναδιάταξης του ακαδημαϊκού χάρτη

Για μικροπολιτικά παζάρια και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι κατηγορεί την κυβέρνηση η τομεάρχης Παιδείας της Νέα Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Παιδείας για τις καταγγελίες του Πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον ίδιο και υποσχόταν αύξηση των τμημάτων του Τ.Ε.Ι. από 10 σε 14, κατά την επικείμενη διαδικασία συγχώνευσης των δύο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της περιοχής.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Κεραμέως:

«Έχουμε από την πρώτη στιγμή εκφράσει τις σοβαρές αντιρρήσεις μας για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δίχως συνολικό σχεδιασμό, δίχως ακαδημαϊκά κριτήρια, δίχως να λαμβάνεται υπ’ όψιν η αξιολόγηση της ΑΔΙΠ, δίχως διαφάνεια, δίχως πρόβλεψη για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, πρωτίστως, με στόχευση μικροπολιτική και κριτήρια τοπικιστικού χαρακτήρα.

Οι αποκαλύψεις του Πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, σήμερα, μας επιβεβαιώνουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο: μικροπολιτικά παζάρια και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι αποτελούν την περιβόητη διαδικασία αναδιάταξης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Τελικά, αυτό είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ανώτατη εκπαίδευση του τόπου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα