Ν.Κασιμάτη: Θα έπρεπε να υπάρξει εκτενής συζήτηση για την τροπολογία περί “Τουρκικής Ενωσης”

“Ακόμα χειρότερη” χαρακτήρισε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη την τροπολογία που κατέθεσε εκ νέου ο υπουργός Δικαιοσύνης η οποία ανοίγει τον δρόμο αναγνώριση σωματείων όπως η “Τουρκική Ενωση Ξάνθης”.

Πρόκειται για την τροπολογία, η οποία επανακατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τη νομική αλλαγή ταυτότητας φύλου από τον κ. Σταύρο Κοντονή. Η επίμαχη τροπολογία είχε αποσυρθεί παλαιότερα λόγω της αντίδρασης κυρίως των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά όπως φαίνεται από την τοποθέτηση της κ. Κασιμάτη αντιδράσεις υπάρχουν και εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής Β’ Πειραιά είναι πασοκογενής και θεωρείται μέλος της κίνησης “Πράττω” του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Η ίδια επισήμανε ότι θα έπρεπε να υπάρξει εκτενής και πολυμερής συζήτηση για την επίμαχη τροπολογία στην οποία αφιέρωσε ολόκληρη την τοποθέτησή της, γεγονός που σχολιάστηκε ως ιδιαίτερο σε μια μαραθώνια κοινοβουλευτική συνεδρίαση αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στις διατάξεις που αφορούν το φύλο.

“Υπάρχει μείζον λόγος να είμαστε διπλά και τριπλά προσεχτικοί για την Ελλάδα” επισήμανε η κ. Κασιμάτη, και έκλεισε την παρέμβασή της αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα καταψηφίσει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα