Ν. Καραμούζης: Η εκταμίευση της δόσης μας επιτρέπει να εστιάσουμε στην ανάπτυξη

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank, κ. Νικόλαος Καραμούζης, χαρακτήρισε δύσκολο  το δρόμο για έξοδο από την κρίση, από το βήμα της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της τράπεζας.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους πιστωτές στο χθεσινό Eurogroup, ο κ. Καραμούζης τόνισε ότι μια πιο λεπτομερή απόφαση για το χρέος που θα διευκόλυνε την ένταξη στο πρόγραμμα ποσoτικής χαλάρωσης (QE) θα ήταν καλύτερη, ωστόσο έγινε ένα βήμα. Παράλληλα, ο ίδιος εκτίμησε ότι η εκταμίευση της δόσης που αποφασίστηκε μας επιτρέπει να εστιάσουμε από εδώ και πέρα στην ανάπτυξη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η προσέλκυση επενδύσεων δεν θέλει phD».

Με τη διαφαινόμενη βελτίωση των συνθηκών, ο πρόεδρος της eurobank δήλωσε ότι μας δίνεται μια ευκαιρία να εφαρμόσουμε φιλικές προς τις επενδύσεις πολιτικές και να βάλουμε τέλος στη δεκαετή ύφεση που είχε μοναδική εξαίρεση το 2014.

Η συνέπεια στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων θα τροφοδοτήσει την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και θα επιταχύνει την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Δεν δικαιολογείται, υπογράμμισε ο κ. Καραμούζης, η Ελλάδα με καλύτερες δημοσιονομικές επιδόσεις από την Πορτογαλία να δανείζεται με επιτόκιο 2,5% παραπάνω από την Πορτογαλία – και να μην μπορεί να δανειστεί – και παράλληλα να αξιολογείται πέντε βαθμίδες χαμηλότερα από την Πορτογαλία από τους οίκους αξιολόγησης. Δεν είναι δυνατόν μια χώρα σαν την Ελλάδα, με το δυναμικό που έχει, να μην μπορεί να δανειστεί 7 δισ. ευρώ το χρόνο που εκτιμώνται οι χρηματοδοτικές της ανάγκες και να εξαρτάται από τους ξένους, επισήμανε.

Λέμε όλοι τα ίδια συνεχώς και περιγράφουμε τι πρέπει να γίνει για να βγούμε από την κρίση. Ήρθε η ώρα να τα κάνουμε, είπε ο πρόεδρος της Eurobank, υποστηρίζοντας ότι μικρές κινήσεις θα έχουν μεγάλο αποτέλεσμα για την οικονμομία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα