Ν. Ηλιόπουλος για δολοφονία του Δημάρχου του Γκντανσκ: Δειλό και τυφλό χτύπημα μίσους

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, προέβη σε δήλωση μετά την είδηση της δολοφονίας του Δημάρχου του Γκντανσκ στην Πολωνία, έπειτα από επίθεση με μαχαίρι.

Ακολουθεί η δήλωση του υφυπουργού Εργασίας και υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων
«Η δολοφονία του Δημάρχου του Γκντανσκ, Άβελ Ανταμόβιτς, αποτελεί ένα δειλό και τυφλό χτύπημα μίσους. Οι δυνάμεις του σκοταδιού βύθισαν για άλλη μια φορά την δημοκρατική Ευρώπη σε πένθος. Ο Δήμαρχος Ανταμόβιτς ήταν εδώ και χρόνια υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τηρώντας, σε σύγκρουση με τη λογική των κλειστών συνόρων, στάση αλληλεγγύης απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά και την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

»Η άνοδος της ακροδεξιάς, και η παράλληλη ενίσχυση της ρητορικής και της ατζέντας της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και της ομοφοβίας, από άλλα πολιτικά στρατόπεδα, συγκροτούν σήμερα απειλή για το σύνολο της Ευρώπης, για κάθε πόλη, για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Όλοι εμείς, διαφορετικοί και ίσοι, οφείλουμε να βάλουμε τέλος σε κάθε σχέδιο φόβου, σε κάθε σχέδιο περαιτέρω όξυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, με όπλα την δημοκρατία και την αλληλεγγύη.

»Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του κ. Ανταμόβιτς, στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες τους Γκντανσκ, αυτές τις δύσκολες ώρες».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα