Ν. Δένδιας: Ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Νέα Σελίδα” ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, δηλώνει:

“Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, καθώς, όπως επισήμανε πρόσφατα και ο επικεφαλής του Eurogroup, κ. Ντάισελμπλουμ, η Ελλάδα θα παραμείνει σε καθεστώς επιτροπείας και μετά τον Αύγουστο του 2018, που λήγει το πρόγραμμα, εξαιτίας της συμφωνίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δανειστές”.

Υποστηρίζει ότι η πραγματική οικονομία, “παρά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς, παραμένει σε υπαρξιακή κρίση, όπως δείχνουν η ραγδαία αύξηση των οφειλών στο Δημόσιο και η “τρύπα” 1,7 δισ. ευρώ στην εκτέλεση του προϋπολογισμού στο οκτάμηνο του 2017″ και υπενθυμίζει “ότι ακόμη και κυβερνητικά στελέχη έχουν εκφράσει δημόσια την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων το 2018”.

Για το αν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών την πορεία των ελληνικών θεμάτων, σημειώνει ότι μπορεί να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τη διαπραγμάτευση για την τρίτη αξιολόγηση, όπως και άλλα θέματα πέραν της οικονομίας (π.χ., προσφυγικό – μεταναστευτικό). “Φοβούμαι ότι η κυβέρνηση της χώρας μας άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη μια σχετικά ευνοϊκή περίοδος για τα συμφέροντα της χώρας και τώρα ενδέχεται να βρεθεί απέναντι σε δυσμενείς συσχετισμούς” τονίζει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υπογραμμίζει ότι η ΝΔ δεν πρέπει να μιμηθεί την πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ το διάστημα που βρισκόταν στην αντιπολίτευση. “Δεν αρμόζουν στην ιστορία μας και στην ιδεολογία μας οι κραυγές και ο λαϊκισμός” σημειώνει και προσθέτει ότι το συνέδριο της ΝΔ έχει τη δυνατότητα “να καθορίσει τα όρια του πολιτικού μας λόγου και να επιβεβαιώσει την ιδεολογική μας ταυτότητα, ως κόμματος που ασπάζεται τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και στοχεύει στον μεσαίο χώρο”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα