Ν. Δένδιας: Ο Αλ. Τσίπρας λειτουργεί εκτός ορίων του ισχύοντος πολιτεύματος

Για “μυστική διπλωματία” αλλά και ότι “λειτουργεί εκτός ορίων του ισχύοντος πολιτεύματος”, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ενώ τόνισε ότι, με δεδομένη την διαφωνία του κυβερνητικού του εταίρου για συμφωνία με τα Σκόπια, δεν έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να προχωρήσει στην υπογραφή της.

Παράλληλα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να επαναλάβει αυτό που έκανε και το 2015 στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να ζητήσει και τώρα, για τη συμφωνία με τα Σκόπια, την εξουσιοδότηση της Βουλής.

“Δεν πρόκειται να πω τίποτα για μια συμφωνία το περιεχόμενο της οποίας δεν γνωρίζω. Όμως, γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει μυστική διπλωματία; Με ποια εξουσιοδότηση το κάνατε; Το πολίτευμα μας είναι η προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία και εφόσον ο πρωθυπουργός απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής, μπορεί να προχωρήσει σε συμφωνία. Στη περίπτωση όμως, που ο κυβερνητικός εταίρος τοποθετήθηκε κατά των όσων πράττει ο πρωθυπουργός, και πλέον δεν στηρίζει, υπάρχει προηγούμενο και είναι δικό σας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Δένδιας, με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης Αξιολόγησης.

” Το 2015, όταν απεπέμφθει ο τότε υπουργός Οικονομικών, ο κ. Βαρουφάκης, και μετά το Δημοψήφισμα, που ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε ότι δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη, ήρθε στη Βουλή και ζήτησε εξουσιοδότηση για να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση του.

Μη έχοντας ο κ. Τσίπρας τη βεβαιότητα στήριξης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αισθάνθηκε την ανάγκη να έρθει στη Βουλή και με τυπικό νόμο να ζητήσει να του δοθεί η δυνατότητα να διαπραγματευτεί”, τόνισε ο κ Δένδιας και πρόσθεσε:

“Τώρα, με δεδηλωμένη την ευθεία αντίθεση του κυβερνητικού εταίρου, αισθάνεται ότι μπορεί να προχωρήσει τη συμφωνία; Τι άλλαξε από τότε;”

“Ο πρωθυπουργός λειτούργησε και λειτουργεί εκτός ορίων του ισχύοντος πολιτεύματος”, κατέληξε ο κ Δένδιας.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα