Ν. Γκρούεφσκι: «Πολύ χειρότερη η συμφωνία από εκείνη που απορρίψαμε το 2009»

Ο εθνικιστής πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, αναφερόμενος στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό έκανε λόγο για «πολύ χειρότερη από εκείνη που απορρίψαμε το 2009», αναφέροντας μια σειρά από «υποχωρήσεις» που έγιναν.

Ο καταδικασθείς σε δύο χρόνια φυλάκισης πολιτικός, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, έγραψε: «Απερρίφθη το 2009- και έγινε αποδεκτή σήμερα σε μία πολύ χειρότερη εκδοχή της. Όχι μόνο για εξωτερική αλλά και για πλήρη εσωτερική χρήση, μαζί με αλλαγή στο σύνταγμα, την αποκήρυξη της διασποράς, της ιστορίας μας, της εξέγερσης του Ίλιντεν και την ίδιας της ταυτότητάς μας».

Σταθερά στη γραμμή της «συνθηκολόγησης»

Την ίδια στιγμή, την ομόφωνη απόφαση του VMRO-DPMNE να απορρίψει τη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κρίστιαν Μίτσοσκι, έπειτα από την έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος.

Ο Μίτσοσκι δήλωσε ότι το κόμμα του θεωρεί τη συμφωνία ως «λύση συνθηκολόγησης» και ότι παραμένει αντίθετο με την τροποποίηση του Συντάγματος προκειμένο να αλλάξει το όνομα της χώρας.

Δεν υπάρχει διεθνής συμφωνία που έχει επικυρωθεί από την μια πλευρά και δεν έχει επικυρωθεί από την άλλη, είπε.

«Θα αναλάβουμε υποχρεώσεις και θα πρέπει να τις εκπληρώσουμε. Η κυβέρνηση ανέλαβε την υποχρέωση να περάσει τη συμφωνία με απλή πλειοψηφία από τη Βουλή και να προχωρήσει σε συστηματικές τροποποιήσεις του Συντάγματος με πλειοψηφία δυο τρίτων. Η ίδια η συμφωνία παραβιάζει το Σύνταγμα» κατέληξε ο Μίτσοσκι και κάλεσε όλους τους πολίτες της ΠΓΔΜ που έχουν την ίδια άποψη με το κόμμα του να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησηςσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή στο Μοναστήρι (Bitola) 14 χιλ από τα ελληνικά σύνορα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα