Ν.Βούτσης:«Mοιραζόμαστε με την Αρμενία κοινές τραγικές μνήμες από το παρελθόν»

nvoutsisΟ Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης είχε σήμερα (20/1) τετ α τετ με τον Α΄ Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου της Αρμενίας κ. Eduard Sharmazanov, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αναστάσιος Κουράκης, η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αρμενίας κ.κ. Ελένη Σταματάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης και ο πρέσβης της Αρμενίας στην Ελλάδα κ. Gagik Ghalatchian.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Σώματος, οι κ.κ. Βούτσης και Sharmazanov επαναβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις που διατηρούν η Ελλάδα και η Αρμενία σε όλα τα επίπεδα εδώ και δεκαετίες και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι σχέσεις αυτές έχουν τη δυνατότητα ακόμη μεγαλύτερης ανάπτυξης και ενδυνάμωσης με την καθοριστική συμβολή των Κοινοβουλίων των δύο χωρών.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, «εκτός από τις άριστες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και τους δύο λαούς μας, μοιραζόμαστε με την Αρμενία κοινές τραγικές μνήμες από το παρελθόν, τις οποίες θα πρέπει να αξιοποιήσουμε για να υπάρξουν πολύ καλύτερες μέρες και να έχουμε κοινές ελπιδοφόρες μνήμες από δω και πέρα».

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του αρμενικού Κοινοβουλίου υπογράμμισε ότι «είναι δύσκολο να βρει κανείς λαούς που να βρίσκονται τόσο κοντά όσο οι Έλληνες και οι Αρμένιοι», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα «οι διακοινοβουλευτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να φτάσουν σε ένα νέο επίπεδο κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα