Ν.Βούτσης: Περισσότερα βήματα στις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ τα τελευταία δύο χρόνια

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, που πραγματοποιεί για τρίτη μέρα επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της χώρας, Ρεουβέν Ρίβλιν.

Κατά τη συνάντηση, ο Ρίβλιν εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του Βούτση στη χώρα, τονίζοντας πως οι σχέσεις του Ισραήλ τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Κύπρο μπορούν ν’ αποτελέσουν ένα σημαντικό τρίγωνο με διεθνή ακτινοβολία.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, δήλωσε πως στην αρχή της κρίσης που ξέσπασε στη χώρα μας κανείς δεν πίστευε πως η Ελλάδα θα κατάφερνε να κάνει τόσο σημαντικά βήματα για να μπορέσει να βγει από αυτή και πως η προσπάθεια της χώρας μας αποτελεί παράδειγμα για όλες τις Δημοκρατίες του κόσμου.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων, υπογράμμισε ότι «τώρα είναι η εποχή που πρέπει να εδραιώσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους Παλαιστίνιους» τονίζοντας πως οποιαδήποτε συμφωνία και αν γίνει, αν δεν υπάρχουν σχέσεις εμπιστοσύνης, δεν μπορεί να τηρηθεί και πως το κλειδί είναι η αρμονική συμβίωση και των δύο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων τόνισε πως θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως τα δύο τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ περισσότερα βήματα στις σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ απ’ όσα είχαν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αναφερόμενος στο Μεσανατολικό, ο κ. Βούτσης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης για την ύπαρξη δύο ξεχωριστών κρατών καθώς και για το γεγονός πως η πολιτική της επέκτασης των εποικισμών δυναμιτίζει τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα