Ν. Βούτσης : «Οι υπεύθυνοι της χρεοκοπίας της χώρας δεν μπορούν να γίνουν σωτήρες»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή», αναφέρει ότι «υπάρχει μια ανοχή ταυτόχρονα με προσμονή σε τμήματα της κοινωνίας που εμπιστεύθηκαν τη δική μας κυβέρνηση. Αυτή η κατάσταση όμως παρατείνεται και μπορεί να εξελιχθεί σε προσδοκία και εκ του γεγονότος ότι κανείς από αυτούς που δεν είναι πιστοί οπαδοί της ΝΔ δεν πιστεύει ότι είναι δυνατόν οι θύτες της προηγούμενης περιόδου και υπεύθυνοι της χρεοκοπίας της χώρας και των μνημονιακών πολιτικών να γίνουν σωτήρες».

Μια ριζική αλλαγή του τρόπου νομοθέτησης στο Κοινοβούλιο μπορούμε να τη δούμε μόνο στο τέλος των δεσμεύσεων της χώρας από τα Μνημόνια, τονίζει σε άλλο σημείο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης .

Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι η διερεύνηση υποθέσεων από τις Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής αλλά και από τη Δικαιοσύνη, δεν είναι εκδίκηση αλλά μια ιστορική ακριβοδίκαιη αντιμετώπιση στα κρίσιμα ερωτήματα που πλανώνται στη χώρα.

Επίσης εμφανίζεται απαισιόδοξος για το ορατό μέλλον, σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου σε πολιτικό επίπεδο, αλλά σημειώνει ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να συμβεί αυτό σε κοινωνικό επίπεδο.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα