Ν.Βούτσης: Δεν είναι σωστό να στηθεί «βιομηχανία» εξεταστικών επιτροπών

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε πως δεν πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μια «βιομηχανία» εξεταστικών όσον αφορά το αίτημα της αντιπολίτευσης για εξεταστική στην υπόθεση Καμμένου ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής έθεσε ως βασικό ζήτημα στη νέα Σύνοδο που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Με συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό –Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω πως θα είναι ένα από τα βασικά ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί η Γ΄ Σύνοδος της παρούσας Περιόδου της Βουλής, που ξεκινάει στις αρχές Οκτωβρίου. Νομίζω πως μέχρι τέλους του έτους, θα γίνει δυνατόν να ξεκινήσει η διαδικασία κατά το άρθρο 110 του Συντάγματος, η οποία είναι συγκεκριμένη, αυστηρή, και στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας σίγουρα, θα είναι πάρα πολύ χρήσιμα τα όποια συμπεράσματα ή οι όποιες απόψεις, που όχι μόνο θα κατατεθούν από τα κόμματα και τους βουλευτές αλλά συνελέγησαν και το προηγούμενο διάστημα, με τη δημόσια διαβούλευση που έγινε από πλευράς της κυβέρνησης».

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως η κυβέρνηση δεν έχει τη δεδηλωμένη, με βάση όσα είπε πριν από λίγες ημέρες ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος για την ονομασία της ΠΓΔΜ, προτρέποντας τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να μην προτρέχει διότι διαφορετικές απόψεις υπάρχουν και μέσα στη ΝΔ και σε άλλα κόμματα.

Ο κ. Βούτσης ερωτήθηκε για την επικείμενη συζήτηση επί της προτάσεως της ΝΔ να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη και τη στάση που θα τηρήσει η κυβερνητική πλειοψηφία, χωρίς να αρνείται πάντως ότι είναι εύλογο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για μια τέτοια υπόθεση.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των Γενικών Διευθυντών, ο πρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζει πως ήταν «πλήρως αποκαμματικοποιημένη» και πως «έτσι πρέπει να είναι και για όλο το Δημόσιο», ενώ ως προς το στάτους των υπαλλήλων της Βουλής τονίζει ότι εδώ και τέσσερα χρόνια έχει γίνει πλήρης εξομοίωση τους με όσα ισχύουν σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Ο κ. Βούτσης απαντά και για τις προσλήψεις στη Βουλή. Χωρίς να αρνείται ότι στο παρελθόν, αυτές ήταν σε μεγάλο βαθμό πελατειακές, εξηγεί ότι πλέον η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική σήμερα.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα