Ν.Βούτσης: «Ανοιxτό το ενδεχόμενο οι αντιδράσεις της εκκλησίας να επηρεάσουν τη στάση των κομμάτων για την ταυτότητα φύλoυ»

Πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου που έρχεται προς συζήτηση αύριο στην ολομέλεια της Βουλης και τίθεται σε ψηφοφορία την  Τρίτη. Ο πρόεδρος η Βουλής  Ν.Βούτσης μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84  και τον Βασίλη Πάικο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι αντιδράσεις της εκκλησίας να επηρεάσουν τη στάση των κομμάτων κατά τη συζήτηση στη Βουλή. Εχει μεγάλη σημασία η επί της ουσίας συζήτηση που θα γίνει από την οποία θα φωτιστούν κάποιες πλευρές που βρίσκονται στο πεδίο του επίδικου.Θα υπάρξουν πολιτικές συναινέσεις:

*Δημοσιογράφος:Εκτιμάτε ότι η παρέμβαση της εκκλησίας θα επηρεάσει τη στάση των κομμάτων;
«Ανοιxτό είναι το ενδεχόμενο οι αντιδράσεις της εκκλησίας να επηρεάσουν τη στάση των κομμάτων, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου, για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Θα το δούμε να εξελίσσεται».
*Δημοσιογράφος:Ανησυχείτε αν ο κ.Καμμένος αλλάξει τη στάση του μετά  την παρέμβαση της εκκλησίας;
«Δεν εκτιμώ κάτι τέτοιο. Με νομοσχέδια που έχουν ισχυρό φορτίο μπορούν να γίνουν θετικές ή αρνητικές εκπλήξεις. Σε κάθε περίπτωση θα έχει μεγάλη σημασία η επί της ουσίας συζήτηση που θα γίνει, θα φωτιστούν κάποιες πλευρές που βρίσκονται στο πεδίο του επίδικου. θα υπάρξουν πολιτικές συναινέσεις».
*Δημοσιογράφος: Εδωσε θάρρος στην εκκλησία η απόφαση του πρωθυπουργού για την αποπομπή του Ν. Φίλη;
«Δεν έδωσε θάρρος η απόφαση του πρωθυπουργού.Πάνω σε κρίσμα ζητήματα δημιουργήθηκε ένα μέτωπο το οποίο δεν βοηθάει και την εκκλησία και τη σχέση της με το κοινό».
 Η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος θα ασχοληθεί με το εύρος των ζητημάτων.Μέσα στη 3η σύνοδο της βουλής θα ξεκινήσει η αυζήτηση».
*Δημοσιογράφος: Σχετικά με την προσφυγή καναλαρχών στο ΣτΕ:

«Θέλουν να συνεχιστεί το ίδιο ασύδοτο τοπίο. Μόνο όταν υπάρχει το ασύδοτο τοπίο,  υπάρχει το ‘δούναι και το λαβείν’.Οταν όλα είναι κανονισμένα, η διαπλοκή δυσκολεύεται «.

*Δημοσιογράφος: Πιστεύετε όπως διαβεβαιώνουν, ότι θα κλείσει  η αξιολόγηση τέλος του χρόνου;
«Το πιστεύω για δύο λόγους. Πρώτον το χρειάζεται η χώρα. Και δεύτερον θεωρώ ότι η πλειοψηφία των ηγετών των θεσμών θέλουν με το ελληνικό ζήτημα να κλείνουν».
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα