Ν. Βούτσης: Ανασχηματισμός αφού κλείσει η τρίτη αξιολόγηση

«Τα πράγματα θα είναι πιο ώριμα για ανασχηματισμό αφού κλείσει η τρίτη αξιολόγηση» τονίζει σε συνέντευξή του στο Βήμα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθαρίζει επίσης ότι παρά τις διαφορές «θα πάμε έως το τέλος με τον Πάνο Καμμένο».

Οσον αφορά την αναδίπλωση των ΑΝΕΛ σε κρίσιμα για την κοινοβουλευτική συνοχή της πλειοψηφίας νομοσχέδια, όπως η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, θεωρεί ότι δεν είναι αποτέλεσμα συμψηφισμού για τη στήριξη που παρείχε ο Αλ. Τσίπρας στον Π. Καμμένο, αλλά στοιχείο «μετάβασης και ωρίμανσης» του κόμματος του υπουργού Αμυνας, για τον οποίο δεν διστάζει να παραδεχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευθεί μέχρι τέλους μαζί του.

Πάντως, θεωρεί φυσιολογικές τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της «συγκατοίκησης» και δηλώνει: «Δεν είμαστε ούτε της ίδιας μήτρας ούτε της ίδιας διαδρομής με τους ΑΝΕΛ».

Ερωτηθείς για την αξιολόγηση ο κ. Βούτσης δήλωσε αισιόδοξος καθώς εκτιμά πως μπορεί να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς και ευρείς συναινέσεις. Επιπλέον, προσθέτει, «”αγκάθια” που τυχόν θα βρεθούν στο δρόμο, θα λυθούν με ευρωπαϊκή σφραγίδα , όπως έγινε και εσχάτως με τις θέσεις του ΔΝΤ για τις τράπεζες». Ο λόγος για τον οποίον ο πρόεδρος της Βουλής είναι αισιόδοξος είναι το γεγονός ότι «όλοι θα ήθελαν να κλείσει αυτός ο κύκλος των εκκρεμοτήτων με την κρίση χρέους και τις χώρες που μπήκαν σε Μνημόνιο».

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα