Ν.Βούτσης:«Δεν διαπραγματευόμαστε με τον κ. Σόιμπλε»

ykjnhkΣε συνέντευξη στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Βουλής,Νίκος Βούτσης, συνδέει τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το επικείμενο Eurogroup, με το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει εργαστεί, ώστε να υπάρξουν οι αποφάσεις εκείνες που θα ανοίγουν το δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης, και με τις εξελίξεις για το χρέος.

Ο κ. Βούτσης υποστηρίζει πως πλέον υπάρχουν θετικές δικλείδες που επιτρέπουν αισιοδοξία, καθώς βρισκόμαστε ενώπιον της απαρχής μια σοβαρής συζήτησης για το χρέος.

Όταν ρωτήθηκε για τη φορολογία, ο ίδιος αναγνώρισε ότι η αύξηση των έμμεσων φόρων είναι απόφαση της κυβέρνησης, αλλά υπογράμμισε πως έχουν καταβληθεί προσπάθειες για δικαιότερη κατανομή των βαρών και για την αποτροπή οριζόντιων μειώσεων στα εισοδήματα.

«Δεν διαπραγματευόμαστε με τον κ. Σόιμπλε. Διαπραγματευόμαστε με τους θεσμούς, και μάλιστα έχει προστεθεί και η επικουρία του ψηφισμένου και δημοκρατικά νομιμοποιημένου Ευρωκοινοβουλίου», απαντά ο πρόεδρος της Βουλής στην ερώτηση για το γεγονός ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών από τη μια επιθυμεί την παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα αλλά από την άλλη απορρίπτει τις προτάσεις του Ταμείου για την ελάφρυνση του χρέους.

Σχετικά με τη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα ότι η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε στη χώρα το τρίτο μνημόνιο, ο κ. Βούτσης σχολίασε ότι ο διοικητής της ΤτΕ γνωρίζει όλα τα δεδομένα που οδήγησαν στη συμφωνία του καλοκαιριού και στην αποφυγή της παγίδας που είχε στηθεί για τη χώρα.

Για το εκλογικό σύστημα ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η αφετηρία που θα προσεγγίσει η αριστερά αυτό το θέμα, όταν ξεκινήσει η συζήτηση επί της ουσίας, δεν μπορεί παρά να είναι η απλή αναλογική. Διατυπώνει ωστόσο την άποψη -και διευκρινίζει ότι είναι η προσωπική του άποψη- ότι η παρούσα φάση έχει άλλες προτεραιότητες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα