Ν. Ανδρουλάκης: Να πιστέψουμε στη δυνατότητα γιγάντωσης της Κεντροαριστεράς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης,  συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία με ομιλία σήμερα στη Σπάρτη και περιοδεία αύριο στην Αργολίδα.

Μιλώντας στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των στιγμών για την Ελλάδα εξαιτίας ενός άθλιου δικομματισμού που φτιάχτηκε με υλικά του παρελθόντος, όπως είπε και πρόσθεσε:

“Ή θα εμφανιστεί πριν από τις επόμενες εκλογές μια άλλη λύση που θα επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα ή θα φτιαχτεί ένας δικομματισμός ο οποίος από τη μία θα είναι το αστικό κόμμα με τα χαρακτηριστικά της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη κι από την άλλη θα είναι ένα κόμμα του εθνολαϊκισμού το οποίο κατ’ επίφαση θα λέγεται Αριστερά”.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε το ρόλο της προοδευτικής παράταξης, αναφέροντας: “Πρέπει να δυναμώσουμε και να αρπάξουμε, με μεγάλο σεβασμό, την ευκαιρία που μας δίνει η ανεπάρκεια τόσο της κυβέρνησης όσο και της Δεξιάς. Να εμφανιστούμε ανανεωμένοι ηθικά και πολιτικά. Εάν τώρα δεν κάνουμε αυτή την κίνηση, δεν θα χάσει μόνο η παράταξη, θα χάσει και η Ελλάδα. Η πατρίδα μας, εάν εμείς δεν πετύχουμε, η εκτίμηση μου είναι ότι θα γίνει ένα αποτυχημένο κράτος ανατολικού τύπου. Να πιστέψουμε ότι η παράταξη έχει ξανά τη δυνατότητα να γιγαντωθεί, να δυναμώσει και να παίξει έναν εθνικό ρόλο”.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της προοδευτικής παράταξης τόνισε ότι στόχος του είναι να πετύχει να διευρυνθούν τα όρια της παράταξης και προς την αριστερά και προς τη δεξιά, και ιδιαίτερα προς τις κοινωνικές τάξεις που δεν αντέχουν, που ασφυκτιούν.

Αναφορικά με το πώς πρέπει να είναι η νέα Κεντροαριστερά, τόνισε την ανάγκη να εμφανιστεί κάτι καινοτόμο. “Στην πλάτη της παράταξής μας παίχτηκαν πολλά παιχνίδια, δυστυχώς κι εκ των έσω. Φθάσαμε στο σημείο να απολογούμαστε εμείς για όλα, να υπερασπιζόμαστε την ιστορία μας που μπορεί να έχει και λάθη αλλά έχει μια τεράστια προίκα για τον τόπο. Εμείς πρέπει να κάνουμε σοβαρό θεσμικό κόμμα που θα λειτουργεί με διαφάνεια στα οικονομικά του, στον τρόπο λήψης απόφασης. Θα δείξει στο λαό ότι αλλάζει”, σημείωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα