Ν.Ανδρουλάκης: Κίνημα Αλλαγής – Ούτε ηγεμονισμός, ούτε Βαβυλωνία

Αίσθηση προκάλεσε στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκης ο οποίος αφενός επεσήμανε πως δεν βοηθά ούτε ο ηγεμονισμός, ούτε η Βαβυλωνία κι αφετέρου τοποθετήθηκε σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Διαφώνησε με το να τίθεται εκ νέου το δίλημμα «με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ;» .«Θέλουν το Κίνημα Αλλαγής χρήσιμο μεν , πλην όμως αδύναμο, εμείς, όμως, το βράδυ των επόμενων εκλογών θα είμαστε χρήσιμοι ισχυροί. Ο στόχος πρέπει να είναι ένας: να είναι μεγάλο το εκλογικό αποτέλεσμα για το Κίνημα Αλλαγής» υπογράμμισε .

Ο ευρωβουλευτής της Ελιάς ξεκαθάρισε πως εάν θέλουν οι πολίτες να κυβερνήσει , ας τιμήσουν με την ψήφο τους και εάν το βράδυ των εθνικών εκλογών επικροτήσουν το Κίνημα Αλλαγής είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το ρόλο αυτό με καθαρή προγραμματική συμφωνία και ιεραρχημένες προοδευτικές προτεραιότητες.

Εμφανίστηκε αντίθετος στην απόφαση να μην υπάρξουν ψηφοφορίες εν όψει και κατά την διάρκεια του Συνεδρίου, ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη σφυρηλάτησης της ενότητας εν όψει των ερχόμενων εκλογών.

Επεσήμανε ότι ήταν λάθος μήνυμα στον ελληνικό λαό η εικόνα διαμοιρασμού της παράταξης. «Έπρεπε να είχε προκριθεί μια δημοκρατική διαδικασία με τους χιλιάδες ανθρώπους που μας τίμησαν, είτε μέσω των συνέδρων είτε μέσω της βάσης για να επιλέξουν αυτοί τους αντιπροσώπους τους και μάλιστα να βάλουμε και κάποιες δικλίδες ασφαλείας να υπάρχει πολυφωνία. Όχι όμως να υπάρχει διορισμός. Ήταν ένα λάθος μήνυμα προς την Ελληνική κοινωνία που δεν βοηθάει στην προσπάθεια που κάνουμε», τόνισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα