Ν. Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση μοιράζει πλεονάσματα φτώχειας και μιζέριας

INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η κυβέρνηση «μοιράζει πλεονάσματα φτώχειας και μιζέριας», δήλωσε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα.

«Κάθε κοινωνικό μέρισμα που δίνεται σε χαμηλόμισθους, συνταξιούχους και τσακισμένους από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι θετική κίνηση. Έστω κι αν αυτή η κίνηση θυμίζει… προκαταβολικό πρωτοχρονιάτικο μποναμά», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Ανδρουλάκης, ωστόσο πρόσθεσε πως «θα πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Τσίπρα, που έκανε διάγγελμα προκειμένου να ανακοινώσει το μέρισμα ύψους 1,4 δισ. ευρώ, τα εξής»:

  1. «Ο προϋπολογισμός του 2017 προέβλεπε επιπλέον φόρους ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Οι Έλληνες φορολογούμενοι, ειδικά οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, πλήρωσαν ακριβά το “αιματηρό πλεόνασμα” της κυβέρνησης. Δεν πρόκειται, λοιπόν, για προσφορά του κ. Τσίπρα στα χαμηλά εισοδήματα, αλλά για επιστροφή μέρους των επιπλέον φόρων που πληρώθηκαν φέτος. Κάποιος θα πρέπει να πει στον πρωθυπουργό ότι οι Έλληνες δεν είναι επαίτες».
  2. «Οι εισφορές του ΕΦΚΑ τσάκισαν περισσότερους από 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, σε πολλές περιπτώσεις και αναδρομικά. Η κυβέρνηση επέλεξε να τσακίσει τη μεσαία τάξη, να αναγκάσει χιλιάδες επαγγελματίες να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να εγκαταλείψουν την Ελλάδα με αντάλλαγμα το πλεόνασμα φτώχειας».
  3. «Την ίδια στιγμή τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ξεπερνούν τα 4 δισ. ενώ οι οφειλές των πολιτών προς την εφορία αγγίζουν τα 100 δισ.».

«Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να μοιράζει προεκλογικούς μποναμάδες με μια πολιτική “μαυρογιαλουρισμού”, θα έπρεπε να βρει τρόπους να ενισχύσει την πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη μέσω στοχευμένων μεταρρυθμίσεων», συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Όπως τόνισε, «εμείς έχουμε προτείνει την προοδευτική φορολόγηση των εισοδημάτων αλλά και την παραγωγή νέου “πλούτου” μέσω αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και μεγάλων έργων που μπορούν να γίνουν στη χώρα».

«Αλλά, η διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης έχει “παγώσει” την ανάπτυξη και οδηγεί τη χώρα σε “στασιμοχρεοκοπία”. Δηλαδή μια οικονομία που “σέρνεται” χωρίς να απογειώνεται και που επιβιώνει σε συνθήκες μιζέριας», κατέληξε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα