Ν. Ανδρουλάκης: Η δημοκρατική παράταξη θα ξαναγίνει μεγάλη

Το μήνυμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας ότι η δημοκρατική παράταξη έχει μεγάλη ψυχή, μεγάλη ιστορία και θα ξαναγίνει η ελπίδα του τόπου, έστειλε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης. Λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, μίλησε σε Σέρρες και Ρόδο ζητώντας μαζική συμμετοχή αλλά το κυριότερο, ενότητα για την επόμενη ημέρα.

Δεσμεύτηκε δε ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με όλα τα συμφέροντα για να γίνει η Ελλάδα “μια κανονική χώρα που τα παιδιά δεν θα φεύγουν στο εξωτερικό, μια χώρα ευημερίας, ασφάλειας, ευκαιριών για όλο το λαό κι όχι για τους λίγους”.

Μιλώντας για τη νέα παράταξη που γεννιέται τόνισε ότι πρέπει όλοι να αφήσουν στο παρελθόν όσα πλήγωσαν το λαό.

“Δεν είχαμε εμείς στελέχη που την ανεπάρκειά τους την αντιμετώπιζαν με ρουσφέτι και δημαγωγίες; Δεν βαφτίσαμε Αριστερά την απόλυτη δημαγωγία; Όποτε ερχόταν μια μεταρρύθμιση, τη χτυπούσαμε στα πλευρά και μάλιστα με τη βοήθεια Δεξιάς κι Αριστεράς; Ή δεν είχαμε φαινόμενα διαφθοράς; Όλα αυτά μαζί με τους πρωταγωνιστές τους πρέπει να μείνουν στο χθες”.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι επισκέφτηκε το 95% των νομών της χώρας κι αυτό που άκουγε από τους πολίτες είναι ότι έφτασε η ώρα της ανανέωσης του πολιτικού συστήματος.

“Εάν δεν πάμε σε κάτι πραγματικά καινούργιο, η παράταξη δεν ανατάσσεται. Πρέπει όλοι οι παλαιοί πρωταγωνιστές να παραμερίσουν και να κρατήσουμε εκείνα τα στελέχη που έχουν εμπειρία μεγαλύτερων ηλικιών αλλά που έχουν προσφέρει. Οι οποίοι έχουν τιμήσει την ψήφο του λαού. Που όταν εμείς λέγαμε να γίνει κάτι διαφορετικό για να κρατηθεί η χώρα όρθια, αυτοί το υπερασπίζονταν. Αυτούς, ναι, τους χρειαζόμαστε. Και πάνω από όλα χρειαζόμαστε τους νέους. Χωρίς τις επόμενες γενιές, δεν έχουμε βιολογικό μέλλον. Πρέπει να αγκαλιάσουμε τους μη προνομιούχους και τους νέους με ένα ρεαλιστικό λόγο, χωρίς κοροϊδίες. Να καταλάβουν ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνουμε για το κράτος και τις αγορές είναι όπλο του αδύναμου ανθρώπου απέναντι στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Όπως λειτουργεί σήμερα το κράτος και η δικαιοσύνη, αυτός που έχει χρήματα, ο ολιγάρχης θα βρει το δίκιο του σίγουρα. Ο αδύναμος δεν μπορεί να βρει το δίκιο του. Άρα εμείς στον προγραμματικό μας λόγο, πέρα από την οικονομία, πρέπει να φέρουμε σημαντικές θεσμικές αλλαγές”.

Ζητώντας ξανά την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε ότι δεν θα προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη του κόσμου: “Πίσω μου δεν έχω συμφέροντα, ούτε κηδεμόνες. Τις αποφάσεις μου τις παίρνω μόνος μου ή με φίλους μου που θεωρώ πως είχαν μια πορεία στην κοινωνία. Ούτε βολεμένοι ούτε βόλεψαν άλλους. Θεωρώ κρίσιμο το πρώτο βήμα να είναι η δέσμευση όλων ότι θα υπάρχει σύγκρουση με τα κατεστημένα της χώρας που όχι μόνο τη χρεοκόπησαν αλλά σήμερα δεν την αφήνουν να αναταχθεί.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα για μένα, θα παραμείνω στην παράταξη. Δεν το διαπραγματεύομαι. Δεν θα σας προδώσω ποτέ και θα κοιτάξω στο μέλλον ό,τι κι αν γίνει, οι αποφάσεις μου να είναι με βάση το συμφέρον της πατρίδας και της παράταξης. Δεν θα βάλω σε καμία ζυγαριά ούτε τα συμφέροντα ούτε το πολιτικό κόστος”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα