Ν. Ανδρουλάκης: Ενοχλητική η αφωνία της ΕΕ στις τουρκικές απειλές

Για μια εθνικά αξιοπρεπή λύση στο Σκοπιανό, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους» η οποία θα προσθέσει διπλωματικό κεφάλαιο στην Ελλάδα, κάνει λόγο στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακου» ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Μία εθνικά αξιοπρεπής λύση του Ονοματολογικού, στη βάση των θέσεων που έχει καθορίσει εδώ και δεκαετίες η ελληνική πλευρά, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους, θα προσθέσει διπλωματικό κεφάλαιο στη χώρα μας και θα της επιτρέψει να αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες στην περιοχή με μεγαλύτερη αξιοπιστία», δήλωσε ο ευρωβουλευτής.

Ο ευρωβουλευτής σε συνέντευξή του αναφέρεται στα ελληνοτουρκικά, χαρακτηρίζοντας ενοχλητική την αφωνία της κ. Μογκερίνι όταν οι Τούρκοι μιλούν ξεκάθαρα για απαγωγές και υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη θα πρέπει μετά τις τουρκικές εκλογές να βρίσκονται σε διπλωματική και πολιτική ετοιμότητα.

«Η αφωνία της κυρίας Μογκερίνι και άλλων ευρωπαίων αξιωματούχων για το θέμα είναι κάτι παραπάνω από ενοχλητική αλλά και ενδεικτική της αμηχανίας απέναντι στα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία. Την επομένη των εκλογών θα τεθεί σε ισχύ το νέο Σύνταγμα, το οποίο έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τα ενταξιακά κριτήρια της Κοπεγχάγης. Κατά συνέπεια, τους επόμενους μήνες η ΕΕ θα χρειαστεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις για την επόμενη μέρα των ευρωτουρκικών σχέσεων, γι’ αυτό πρέπει να βρισκόμαστε σε πολιτική και διπλωματική ετοιμότητα», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τέλος, αναφερόμενος στην οικονομία και στο «αφήγημα» της καθαρής εξόδου ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει: «Όσοι μιλούν για «καθαρή έξοδο» υπονοώντας ότι θα επιστρέψουμε στο πάρτι των αλόγιστων δημοσίων δαπανών πριν από την κρίση, θα διαψευστούν δυσάρεστα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα