Ν. Αναστασιάδης: Όχι σε εκ περιτροπής προεδρία αν δεν λυθούν άλλα ζητήματα

Το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας έκλεισε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OMEGA TV, τονίζοντας πως δεν θα προχωρήσει αν δεν λυθούν άλλα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργικότητα του κράτους.

Υπογράμμισε πως διακύβευμα για τον ίδιο στο κυπριακό «αποτελεί το να υπάρξει ένα βιώσιμο λειτουργικό κράτος και όχι ένα μόρφωμα που θα ενέχει κινδύνους κατάρρευσης την επόμενη μέρα».

«Στόχος μου είναι να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια και να επιτευχθεί επανένωση, μέσω ενός σχήματος που έχουν ακολουθήσει όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης, ενώ σχετικά με την εισήγησή του για αποκεντρωμένη ομοσπονδία σημείωσε ότι αποσκοπεί στο να διασφαλίσει ανησυχίες και να αποτρέψει δυσκολίες. Απαντώντας σε αυτούς που επιμένουν στην ισχυρή κυβέρνηση, είπε: «Κάνετε ισχυρή κεντρική κυβέρνηση για να μη λειτουργεί το κράτος και να καταρρεύσει».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή τους τόνισε πως «σε ένα χρόνο η Κύπρος θα ήταν αγνώριστη από πλευράς πληθυσμιακής σύνθεσης και αναλογίας, αν δεχόταν εγγυήσεις, μόνιμη παραμονή στρατού και την αποδοχή ίσως μεταχείρισης πολιτών από Ελλάδα και Τουρκία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα