Ν. Αναστασιάδης: Η ψήφος του λαού θα κρίνει την πορεία της χώρας μας

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών «αποτελούν ισχυρή εντολή για συνέχιση της πορείας των τελευταίων πέντε χρόνων». Επίσης, εξέφρασε ετοιμότητα για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής και για συνεργασία με όλους, τονίζοντας ότι «αυτό που προέχει είναι το καλό της πατρίδας μας».

 

Θέση μου, είπε, είναι ότι πρέπει να εξευρεθεί τρόπος για να υπάρξουν συνεργασίες για να αντιμετωπίσουμε τα οποιαδήποτε προβλήματα.

Χαρακτήρισε την εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής κρίσιμη, γιατί όπως είπε, «από τη βούληση του λαού θα εξαρτηθεί εάν η χώρα θα πορευθεί με σταθερότητα προς το μέλλον».

Συνεπώς, είπε, η ψήφος του λαού « θα κρίνει την πορεία της χώρας μας και θα καθορίσει το μέλλον της και το μέλλον των παιδιών μας».

Το διακύβευμα, ανέφερε, δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρο: «είτε θα συνεχίσουμε με σιγουριά που δημιουργεί το σήμερα, αλλά και την προοπτική του αύριο, είτε θα επιστρέψουμε σε δογματικές πολιτικές και αδιέξοδα που μας οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

Είτε θα συνεχίσουμε, είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, την πορεία ανάπτυξης της οικονομίας, μείωσης ή εξάλειψης της ανεργίας και δημιουργίας συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας, « ή θα επιστρέψουμε στην αβεβαιότητα και ανασφάλεια που χαρακτήριζε την προηγούμενη διακυβέρνηση».

Αντίπαλος όλων μας, τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης, είναι τα προβλήματα, «που ο λαός αντιμετωπίζει και κανένας σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει».

Σε παρατήρηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ , εάν τον έχει προβληματίσει το γεγονός ότι το 2008 κάποια λάθη στοίχισαν την εκλογή του κ. Ιωάννη Κασουλίδη, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «η παρελθοντολογία είναι αρκετή ως δίδαγμα», λέγοντας επίσης: «δεν αντιλαμβάνομαι που ήταν τα λάθη του κ. Κασουλίδη το 2008».

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ , εάν έχει αρχίσει τους σχεδιασμούς για την επόμενη Κυριακή, ο πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε ότι δεν θεώρησε ποτέ τους ανθυποψηφίους του ως αντιπάλους. «Συνεπώς είμαι έτοιμος και για Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής και για συνεργασία με όλους. Αυτό που προέχει είναι το καλό της πατρίδας μας, η αντιμετώπιση με ρεαλισμό και με συγκροτημένο πρόγραμμα η αντιμετώπιση των προβλημάτων που ο λαός μας αντιμετωπίζει», δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε ερώτηση, εάν τον ξάφνιασε το αποτέλεσμα για τον κ. Παπαδόπουλο, ο Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε ότι «από την ώρα που απευθύνεσαι στον λαό θα πρέπει να αναμένεις την ετυμηγορία του με νηφαλιότητα και με σεβασμό. Εγώ αυτό που ξέρω, και μιλώ μόνο για τον εαυτό μου, είναι πως αισθάνομαι την τιμή που μου έγινε να πάρω μια τόσο ισχυρή εντολή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα