Ν. Αναστασιάδης: Η Ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να προσέλθει σε νέο διάλογο

Την ετοιμότητα της Ελληνοκυπριακής πλευράς να προσέλθει σε ένα νέο διάλογο εξέφρασε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τη συνάντηση του με την ειδική απεσταλμένη του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της εκδήλωσης για το άνοιγμα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Κύπρο, και ερωτηθείς ποια θέματα έθεσε κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, με την κ. Λουτ, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι τέθηκαν «οι γνωστές θέσεις μας, δηλαδή ότι είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε σε ένα νέο διάλογο από εκεί που έχει διακοπεί, τον Ιούλιο 2017. Αυτό».

Παράλληλα, σε γραπτή του ανακοίνωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου, σημείωσε πως η συνάντηση Αναστασιάδη – Λουτ διεξήχθη μέσα σε «ιδιαίτερο εποικοδομητικό κλίμα».

Όπως τόνισε ο κ. Προδρόμου, «στο πλαίσιο της συνάντησης, και σε συνέχεια της επιθυμίας του γ.γ. να πληροφορηθεί ποια είναι η στάση των εμπλεκομένων μερών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο στο οποίο είχαν διακοπεί στη Διάσκεψη του Κραν Μοντανά, και με δεδομένο το πλαίσιο Γκουτέρες».

Πρόσθεσε ακόμη πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να εκθέσει αναλυτικά τις θέσεις και τη θετική προσέγγιση της πλευράς μας, προσδοκώντας ότι με ανάλογη θετική στάση της τουρκικής πλευράς θα καταστεί δυνατόν να ξεκινήσει ξανά η διαπραγμάτευση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα