Ν. Αναστασιάδης: Ευχές για πραγματοποίηση των ατομικών και συλλογικών προσδοκιών του λαού

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την προσδοκία πως το 2019 θα είναι καθοριστικό για το μέλλον της Κύπρου, καθώς και μία χρονιά ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού του κράτους.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι ότι με την ίδια πολιτική βούληση και τολμηρές πρωτοβουλίες, η ελληνοκυπριακή πλευρά συνεργάζεται με την ειδική σύμβουλο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν Χολ Λουτ.

Στόχος, ανέφερε, είναι να συνδιαμορφωθούν οι όροι αναφοράς, που θα επιτρέψουν την επανέναρξη του διαλόγου, ο οποίος θα οδηγήσει στην εξεύρεση λύσης, που θα φέρει την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Τόνισε, παράλληλα, ότι η λύση πρέπει να βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να οδηγεί στη δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου κυρίαρχου κράτους, απαλλαγμένου από εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα ή την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων. «Μιας λύσης στην οποία ο σεβασμός της πολιτικής ισότητας, δεν θα οδηγεί στη δημιουργία ενός δυσλειτουργικού μορφώματος, με προβλεπτές, για Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, τις δυσμενείς συνέπειες», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Για την οικονομία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι στηριγμένοι σε υγιείς βάσεις που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, επιτεύχθηκε ένας από τους υψηλότερους δείκτες ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που έφτασε στο 4%, ενώ η ανεργία περιορίστηκε στο 7,3%.

Πηγή: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα