Ν. Αναστασιάδης: Ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα

Ξεκίνησε η δεύτερη μέρα των συνομιλιών στη Γενεύη για το Κυπριακό, όπου αντικείμενο θα αποτελέσει το κεφάλαιο της διακυβέρνησης, στο οποίο παραμένουν σε εκκρεμότητα έξι ζητήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή της Κύπρου, ο Mustafa Akıncı ζήτησε επίμονα να υπάρξει καταρχήν συμφωνία των δύο πλευρών ότι θα εφαρμοστεί η εκ περιτροπής προεδρία, ως το σύστημα που θα ακολουθηθεί σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν αποδέχθηκε την θέση Akıncı.

«Θα εργαστούμε εντατικά, με την ελπίδα να αποδώσουν οι συνομιλίες και να καταλήξουμε σε θετικά αποτελέσματα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης προσερχόμενος σήμερα στο Παλάτι των Εθνών.

Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος ότι θα πάει καλά η σημερινή ημέρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «θα εργαστούμε εντατικά, με την ελπίδα να αποδώσουν οι συνομιλίες και να καταλήξουμε σε θετικά αποτελέσματα».

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν σήμερα το πρωί ο διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Διευθυντής του διπλωματικού του γραφείου και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης και το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας, Πόλυς Πολυβίου.

Ωστόσο, αρμόδιες πηγές τονίζουν πως όλα είναι ανοιχτά και η μεγαλύτερη συζήτηση τώρα είναι σε επίπεδο brainstorming, κάτι που θυμίζει έντονα τα πρώτα τουλάχιστον 24ωρα στο Μον Πελερέν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα