Ν. Αναστασιάδης: Δεν υπάρχει θέση για απειλές στις διαπραγματεύσεις

«Δεν υπάρχει καμία θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για αδικαιολόγητες απαιτήσεις και απειλές» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

Μιλώντας σε εκδήλωση, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως “κατά τη Διάσκεψη του Ιουνίου για την Κύπρο αυτό που θα συζητηθεί ως προτεραιότητα θα είναι το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Και θα ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που ξεκινούν από το εδαφικό, το περιουσιακό και την κατανομή της εξουσίας”.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου, πρόσθεσε πως «είναι εξαιρετικά σημαντικό να προωθήσουμε το κρίσιμο κεφάλαιο για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, το μόνο κεφάλαιο διαπραγμάτευσης που δεν συζητήθηκε ουσιαστικά τα τελευταία 43 χρόνια». «Στην πραγματικότητα είναι η πρώτη φορά που έχουμε εγείρει ότι αυτό το αναχρονιστικό σύστημα έχει τελειώσει», είπε.

Αναφερόμενος εξάλλου στα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης της Κυριακής, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε πως συμφωνήθηκε ότι θα καταρτιστεί ένα κοινό έγγραφο που θα καθοδηγεί τις συζητήσεις για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

Είπε πως πιστεύει ακράδαντα ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ παρέχει την καλύτερη εγγύηση και την καλύτερη ασφάλεια για μια μελλοντικά επανενωμένη Κύπρο. Το 2017 είναι αδιανόητο ένα κράτος μέλος της ΕΕ να έχει εγγυήσεις από μια τρίτη χώρα, σημείωσε.

Πηγή: skai.gr

Φωτογραφία SOOC

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα