Ν. Αναστασιάδης: Δεν παραγνωρίζω τις ανησυχίες του κυπριακού ελληνισμού

nikos-anastasiadisΜε αποφασιστικότητα ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες που να οδηγούν στην τελική φάση και επιτέλους να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό αναχώρησε από το κυπριακό Προεδρικό Μέγαρο για την Ελβετία, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπως ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αναχωρώ για το Μοντ Πελεράν «με την ίδια αποφασιστικότητα να εργαστώ προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος, και μακάρι γιατί όχι, να δημιουργηθούν συνθήκες που να μας οδηγήσουν στις τελικές φάσεις αλλά και επιτέλους να εξευρεθεί μια λύση» δήλωσε συγκεριμένα, μετά από συναντήσεις με τους αρχηγούς του ΕΛΑΜ, του Κινήματος Οικολόγων, της Συμμαχίας Πολιτών, του ΔΗΚΟ του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ.

Πρόσθεσε ότι δεν παραγνωρίζει τις έγνοιες και τις ανησυχίες του κυπριακού ελληνισμού που εκπροσωπεί στις συνομιλίες αλλά και τις απόψεις των αρχηγών των κομμάτων όπως τις έχει ακούσει.

Ερωτηθείς αν σε αυτό το στάδιο βρισκόμαστε πλέον πιο κοντά σε συμφωνία, ο κ. Αναστασιάδης επιφυλάχθηκε να παράσχει ενημέρωση την Τρίτη. «Να μου επιτρέψετε να σας πω πολύ περισσότερα την Τρίτη» ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταβαίνει σήμερα Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, όπου από την Κυριακή 20 Νοεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου θα έχει συνομιλίες με τον Μουσταφά Ακιντζί για το εδαφικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα