Ν. Ανασταδιάδης: Εξήγγειλε τριμερή συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου

Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της επίσημης τριήμερης επίσκεψής του στο Λίβανο, ο  Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, εξήγγειλε την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου αυτό το χρόνο στην Κύπρο.

Ο κ. Αναστασιάδης άρχισε την επίσκεψή του με συνομιλίες με τον Πρόεδρο της χώρας Μισιέλ Αούν, που επικεντρώθηκαν στο Κυπριακό, την ενέργεια, τις διμερείς σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Λιβάνου.

Το πρωί, ο κ. Αναστασιάδης έτυχε επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο του Λιβάνου και ακολούθως οι δύο Πρόεδροι παρακάθησαν σε συνομιλίες επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, ο Ν. Αναστασιάδης θα παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα εργασίας που παραθέτει προς τιμήν του ο Λιβανέζος ομόλογός του, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πατριάρχη Μαρωνιτών, Μπεχάρα Μπούτρος Ράι.

Κατά την παραμονή του στο Λίβανο, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει επίσης συναντήσεις με τον μέγα μουφτή, τον πρόεδρο της Βουλής, τον πρωθυπουργό, τον ορθόδοξο πατριάρχη Αντιοχείας και τον πατριάρχη Αρμενίων.

Θα προσφωνήσει, επίσης, το επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Λιβάνου, το οποίο συνδιοργανώνουν τα Εμπορικά Επιμελητήρια των δύο χωρών.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα